Српска листа поручила је синоћ да Срби на Косову и Метохији не смеју да дозволе поделе и поздравила одлуку Мирослава Ристића, досадашњег директора и члана Председништва Српске либералне странке, да се прикључи Српској листи.


"На предстојећим ванредним изборима и генерално на Косову и Метохији српски народ не сме да дозволи да непријатељи српског опстанка на тим просторима изазову било какве поделе међу нама. Свака подела би значила слабљење корпуса нашег народа и чинила би слабијим сваког од нас појединачно", истакла је Српска листа у саопштењу.


Српска листа наводи да поздравља одлуку Ристића да им се придружи, како би сви заједно, како истиче, "под кишобраном наше државе Србије и заступајући политику председника Александра Вучића, сачували наш народ и омогућили му бољи живот у будућности".


"На Косову и Метохији, браћо и сестре, нема места поделама, јер борба за наш народ није посао нити политика, већ обавеза према прецима и потомцима да сачувамо оно што је наше. У то име радујемо се одлуци сваког Србина и Српкињу да се прикључи Српској листи и дају лични допринос заједничком циљу", истиче се у саопштењу СЛ.