КОМЕНТАР: Даска

Снежана Ровчанин Томковић

субота, 24. 08. 2019. у 12:20

КОМЕНТАР: Даска

Снежана Ровчанин Томковић

Тешко је пребројати колико је пута у Вуковару разбијана табла ћириличког натписа. И колико је графита усташког "У" и позива на вешање Срба освануло у хрватским градовима

СВАКИ пут кад неком Србину у "лијепој њиховој" разбију главу хрватски политичари, попут покварене плоче, понављају реченицу: "Био је то само изолован инцидент, клима у друштву није таква."

То су рекли и приликом последњег напада хулигана на наше људе док су гледали фудбалски меч Црвена звезда - Јанг бојс у кафићу у Уздољу код Книна. Ни штангле и даске којима су ударили деветогодишњака нису их натерали да промене начин циничних осуда сталног малтретирања Срба.

Тешко је пребројати колико је пута у Вуковару разбијана табла ћириличког натписа. И колико је графита усташког "У" и позива на вешање Срба освануло у хрватским градовима. Лане је живу главу бежећи од хорде Звездин ватерполиста Александро Краљ спасавао скоком у море. У Ријеци је пребијен повратник Добривоје Арсић, иначе инвалид. Од последица пребијања преминуо је недавно представник Срба Радоје Петковић. Сезонски радници из Србије нападнути су на Брачу, па им је сугерисано да се ради сигурности прешалтају на ијекавицу. А тарифа за прикључак на струју за Србе у крају Николе Тесле кошта - 90.000 евра?!

Прочитајте још - Претукли инвалида повратника код Ријеке, полиција каснила на увиђај, била неколико минута и отишла!

Сви ови "појединачни" инциденти ређају се док хрватски политичари цупкају уз Томпсоново извођење "За дом спремни" кличући "Олуји". И допуштају да слободно шета певач чија се каријера заснива на величању усташтва. У демократичној слободарској атмосфери поносне чланице ЕУ, председница Колинда Грабар Китаровић поручује да је гризе савест што током рата деведесетих није носила пушку. Дан после пребијања Срба у Книну, она поново говори о великосрпској агресији.

И зато је јасно да би Србе нападали и да су навијали за француски Рен. Јер је у Хрватској, чини се, добар само један Србин. Онај којег нема.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Miki-Zg

24.08.2019. 19:01

Što reći na ove činjenice ,da dopunim o vandalima nad srpskim kolima po Dalmaciji ovog ljeta .Nakon 2013. god. ulaska Hr. u EU ,to postaje ostvarenje želja NDH-a -silama Osovine .Neovisnost ,nezavisnost ,postojanost ,hr. čovjeka do zadnjeg pravoslavca ,Srbina u Hrvatskoj !