Основни суд у Приштини издао потерницу за Миланом Радоичићем; Ђурић: Такмичење у шовинизму и мржњи према Србима

Танјуг/Д.Зечевић

петак, 23. 08. 2019. у 13:02

Основни суд у Приштини издао потерницу за Миланом Радоичићем; Ђурић: Такмичење у шовинизму и мржњи према Србима

Милан Радоичић

Специјално одељење Основног суда у Приштини издало је данас локалну потерницу против Милана Радоичића, због сумње да је учествовао или организовао криминалну групу
Специјално одељење Основног суда у Приштини издало је данас локалну потерницу против Милана Радоичића, због сумње да је учествовао или организовао криминалну групу.

Потерница је издата на основу захтева косовског Специјалног тужилаштва, а на основу члана 283 параграф, преноси Косово онлајн позивајући се на приштинску Коху.

Коха наводи да је Радоичићево име познато косовској јавности јер је потпредседник Српске листе, а наводи се да је рођен у Ђаковици са пребивалиштем у северној Митровици.

ТАКМИЧЕЊЕ У ШОВИНИЗМУ И МРЖЊИ ПРЕМА СРБИМА

Реагући на расписивање локалне потернице за потпредседником Српске листе Миланом Радоичићем, Марко Ђурић, директор Канцеларије за КиМ у саопштењу за јавност истиче да је у питању „ последњи у серији притисака на српски народ у покрајини, и покушај да се политички делегитимизује Српска листа, чије је деловање највећи трн у оку приштинских сепаратиста:“

- Чињеница да је та информација обелодањена на дан расписивања ванредних избора на Косову и Метохији даће тон читавој предизборној кампањи, која ће "очигледно бити такмичење албанских политичких актера у шовинизму и мржњи према Србима- наводи се у саопштењу и додаје да косовско правосуђе, уместо да се бави сузбијањем верског екстремизма и деконструкцијом албанских криминалних кланова, једва чека да по наредби приштинских криминалних босова на себе преузме улогу палице за политичко рaзрачунавање.Према Ђурићеви речима, приштинско правосуђе још једном је на најфлагрантнији начин показало да је "инструмент у рукама албанских политичких и криминалних структура, и да је оруђе за антиправни линч Срба".

Прочитајте још - СРПСКА ЛИСТА: Доказ да је процес против Милана Радоичића политички монтиран

- Срби на Косову и Метохији ће, уверен сам, и у предстојећем периоду, без обзира на све диверзије Приштине, остати лојални држави Србији и подржавати Српску листу као најистрајнијег гаранта одбране српских државних и националних интереса у нашој јужној покрајини- закључио је Ђурић реагујући на рапсисивање локалне потернице за Миланом Радоичићем, потпредседником Српске листе .Иначе,поводом поменуте потернице реаговала је и Српска листа оцењујући да она има за циљ „застрашивање српског становништва, а све у циљу стицања јефтиних политичких поена у албанској јавности, у предворје ванредних избора чије се расписивање очекује.„

И из Српске листе поручују да ће на предстојећим изборима српски народ на све притиске одговорити још већом слогом, упорношћу и истрајношћу, сабрани око СЛ. Они подсећају да је косовско правосуђе и тужилаштво јавно признало да немају доказе против Радоичића, те да је услед недостатка доказа било немогуће расписати међународну потерницу.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Leštanac

23.08.2019. 13:24

I šta sad? Kosovo nije član Interpola, što po mom tumačenju propisa ta poternica važi samo u okviru samoproglašene države Kosovo? Hajde da vidimo kako će se zapad i kauboji poneti i ponašati? Naše službe bi trebalo to da provere i obaveste javnost.

Bato

23.08.2019. 17:12

@Leštanac - Vidis da neznas a komentarises, vaze, vaze jer ce je poslati preko kancelarije Unmika ili EU, onda vaze.

Leštanac

23.08.2019. 23:23

@Leštanac - "Bato" Da si pismen ti bi pročitao da je u pitanju "lokalna poternica". Ali za prozapadne poltrone i šiptare ništa ne važi. Kaubojština. Divlji zapad. Država bezvlašća, zakona jačeg, bezobzirnijeg i korunpiranog. Tebi očito je to normalno.

Dend

23.08.2019. 14:58

Ma od Šiptara samo možemo da učimo, jer mi za dokazane zločince ne izdajemo poternice da se ne bi zamerali EU ?

PG-CG

23.08.2019. 15:09

Mene ne zanimaju politički motivi za raspisivanje ove potjernice, veće isključivo zanima da li postoji osnov sumnje da je Milan Radoičić umiješan u ubistvo Olivera Ivanovića, i pitam se zašto je nadležno tužilaštvo izabralo baš njega, a ne naprimer mene ili administratora ovog portala :-)... I zašto je predsjednik Vučić "ispitivao na poligrafu" Radoičića, odnosno zašto je on, iako nije u njegovoj ingerenciji, brže-bolje saopštio javnosti da je Radoičić prošao tzv. detektor laži...

realist.

23.08.2019. 22:56

A kada cete izdati piternice za Tacija i Haradinaja sa ostalim zlotvorima, i vi ste kao Tribunal iz Gaga mozda i jos gori.