Демократе обарају бојкот?

С. С. Р. - С. Ј. М.

четвртак, 22. 08. 2019. у 15:05

Демократе обарају бојкот?

Опозиција још вага о изласку на биралишта Фото Танјуг

Још неизвесно да ли ће све партије Савеза за Србију подржати идеју о игнорисању парламентарних, покрајинских и локалних избора . Питање је да ли "одметнути" посланици ДС могу да наметну свој став

ДЕМОКРАТСКА странка могла би да сруши идеју о јединственом бојкоту у опозиционом блоку Савез за Србију. Народна странка Вука Јеремића прва је повукла ногу и пресекла да се њено име дефинитивно неће наћи на изборној листи за парламентарне и локалне изборе на пролеће следеће године, а исти став деле и "Двери" Бошка Обрадовића, као и Странка слободе и правде Драгана Ђиласа.

Познато је да велики део посланичког клуба ДС није заговорник бојкота. Ипак, питање је да ли је ово крило довољно јако да наметне свој став и победи струју првог човека демократа Зорана Лутовца којег бије глас да је под утицајем Ђиласа.

Како нам је рекао шеф посланичког клуба ДС Горан Ћирић, страначки органи одлучиваће о бојкоту почетком септембра.

- О томе ће се сигурно расправљати и на Председништву и Главном одбору - најављује Ћирић за наш лист.

Прочитајте још - Бојкот избора свађа и глумце

Члан Председништва СДС Константин Самофалов каже за "Новости" да ће одлуку о бојкоту доносити у координацији са другим опозиционим странкама, јер је он бесмислен уколико нема јединственог става.

- Предстоје нам разговори унутар опозиције и тек након детаљне анализе и процене донећемо одлуку. Сада могу рећи да под оваквим условима нема смисла учествовати на изборима, а да ли ће доћи до неких промена и шта ће бити став других опозиционих странака, видећемо. Подржаћемо свакако ону одлуку за коју проценимо да отвара већу шансу за смену Вучићевог режима.

Ђорђо Жујовић из ЛДП каже да ће одлучивати да ли ће изаћи на биралишта, али да имају опцију бојкота. У ДСС највероватније неће бојкотовати изборе, јер, како су раније говорили, такав потез не доноси корист, а и све је изгледније да ће да направе коалицију са Шапићевим СПАС-ом који сигурно иде у изборну трку. И Лига социјалдемократа Војводине Ненада Чанка ближа је одлуци да буде учесник на изборима, као и Покрет слободних грађана.

УГЉАНИН ХОЋЕ ТЕРИТОРИЈУ?!

ПРЕДСЕДНИК СДА Сулејман Угљанин рекао је да се нада да ће бити прихваћен његов предлог да "на будућим изборима Санџак буде засебна политичко-територијална целина".

- Уколико се наши предлози уграде у будући изборни систем нормална је ствар да ћемо ићи на изборе, јер нормални људи када дају добар предлог очекују да он буде прихваћен. Међутим, уколико се то не деси, нећемо дозволити да и даље великосрпски јастребови организују политичко и друго насиље на овим просторима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (33)

goran

22.08.2019. 15:52

Ma Lutovac je predsednik nepostojeće stranke.DS nema ni članove svi smo otišli u druge stranke.

Bidzi

22.08.2019. 18:00

Eh, kada ne mogu da se dogovore sami sa sobom, kako onda da postignu dogovor sa narodom, da ih podrzi. Slobodno neka pisu, propalo.

gaga

22.08.2019. 18:04

Sta god odlucili iz redova opozicije bojkot ili da izacu na izbore, samo ce se osramotiti.

milena

22.08.2019. 22:00

Od opozicije nema nista, skroz su neozbiljni jedan dan ovako sutra dan skroz drugacije, kako se osloniti na njih.

Pedja

23.08.2019. 05:33

Bojkotom gube plate i privilegije koje imaju.opozicioni poslanici koji udju u parlament.

olja

23.08.2019. 06:19

Veoma je smesno sto se uopste uplicu u bilo sta a svakako svesni da nista nece postici.

dzo

23.08.2019. 06:28

Kako onda da postignu dogovor sa narodom, da ih podrzi. Slobodno neka pisu, propalo.

Mladen

23.08.2019. 07:27

Mogu oni da bojkotuju koliko žele činjenica je da nemaju podršku naroda