Српска листа у Грачаници: Јединственим наступом за опстанак нашег народа

Д. Зечевић

20. 08. 2019. у 14:51

Српска листа у Грачаници: Јединственим наступом за опстанак нашег народа

Фото: Д. Зечевић

Потпредседник Српске листе и министар за повратак у оставци Далибор Јевтић истакао је да су састанку разматране могућности и капацитети за помоћ људима, како у општини Грачаница, тако на читавом Косову

ГРАЧАНИЦА - Очекује нас трновит пут, али када смо заједно, сложни и јединствени тај пут можемо утабати и олакшати нашем народу и обезбедити бољи живот овде, а то значи сигурну и бољу будућност. Наставићемо са улагањима, у томе ће нам помоћи и држава Србија.


Прочитајте још: Дрецун: Србија се систематски супротставља лажима Албанаца


- Ово је између осталог рекао Горан Ракић, председник Српске листе који је са делегацијом ове листе у уторак обишао општину Грачаница. Са Ракићем у посети овој општини централног Космета били су и Далибор Јевтић, министар за повратак, Игор Симић потпредседник и портпарол ове листе који су посети општини Грачаница окарактерисали као доказ јединственог деловања у циљу опстанка и останка нашег народа. Састанку је присуствовао и председник Привременог органа СГ Приштина Љубинко Караџић.


Прочитајте још: Харадинај: Граница биле већа брига од борбе против корупције


- Данашња посета показатељ је да се наставља јединствено деловање, у циљу унапређења живота грађана и да се упркос бројним изазовима неће одустати од заједничког пута. Битно нам је да наш народ остане на својим огњиштима а намера нам је да уз помоћ наше државе и председника Вучића на све могуће начина олакшамо живот наших сунаордника. Ускоро ће уследити и забрана запошљања тако да ће то омогућити и опстанак младих на овим просторима - додао је Ракић након што су представници Српске листе посетили породицу Васић и положили камен темељац за изградњу куће породици Велић. Потпредседник Српске листе и министар за повратак у оставци Далибор Јевтић истакао је да су састанку разматране могућности и капацитети за помоћ људима, како у општини Грачаница, тако на читавом Косову.

- Ми као политички представници Срба бићемо свуда тамо где постоји потреба да са људима разговарамо и то ће бити наша обавеза. Кренули смо из општине Грачаница да реализујемо наш план, али сваккако ћемо у наредном периоду бити свуда где за то постоји потреба како би се директно упознали са свим проблемима са којима се наш народ сусреће- истакао је Јевтић најавивши изградњу и обнову већ броја кућа како социјално угроженим тако и повратничким породицама однсоно конкретну помоћ за 120 породица која је предвиђена буџетом. Јевтић је такође, најавио указао на заједничко деловање представника Српске листе а Срђан Поповић, председик општине Грачаница додао је да је порука овог састанка да је заједништво основ за постизање циљева.

- Свесни смо да живимо у овој специфичној ситуацији али смо увек ту за наш народ, тако да смо са друге стране сигурни да наши сународници препознају праву причу и ко може да им гарантује сигурну будућност-оценио је председник општине Грачаница Срђан Поповић .

СЕДНИЦА

Упитан да ли ће предстаници Српске листе учествовати на седници косовске Скупштине у четвртак на којој је најављено распуштање косовског парламента Горан Ракић, председник Српске листе истакао је да ће састанак Председништва ове листе тек уследити као и да ће на њему донети одлуку о томе. Такође упитан да прокоментарише покушаје својатања српске културно-историјске баштине од стране Албанаца, Ракић је казао да Срби сигурно неће дозволити да било ко присвоји наше цркве, манастир горбове. Он је додао да аичија историја не може да се прекраја нити отима, јер је она нешто што чини једна народ оним што јесте, а српска историја, како је додао, уткана је на сваком педаљу косметске земље.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације