Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, током обиласка ауто-пута "Милош Велики" да се обраћа и да је захвалан оним грађанима који воле Србију више од свега, а онима који је мрзе Србију поручује - победићемо их лако.

На питање новинара како види то што има и оних који не говоре лепо о успесима државе и на молбу да прокоментарише изјаву социолога Јове Бакића да би државни врх најрађе бацио у реку, Вучић каже:

"Он је школованији, немојте га потцењивати, алудирао је на период од 1941-45. када су рекама пливали лешеви, није он говорио о пливању прсно, леђно... Није никакав проблем. Ја то разумем - они би да нас врате у време у којем они имају пара а нема ауто-путева, железничких пруга, музеја, стадиона, виших плата, пензија, у којем расте јавни дуг..Ја њих разумем, то је њихов програм, зато хоће да убијају оне које граде и раде."

Немојте више да претите, једном дођите и урадите то, немојте да кукате, поручио је Вучић

На опаску новинара да већина људи ћути на то, Вучић каже да људи рачунају да они нису од речи, да нешто од тога испуне.

"Волели би они то али то су само пусти снови. Ми наше снове претварамо у реланост, а то су ауто-путеви.. А то, да убијају људе по Србији који другачије мисле и више раде од њих и мало су поштенији од њих - тај филм неће гледати", рекао је он и додао да се обраћа људима који Србију воле више од свега.

"А овима што мрзе Србију, победићемо их лако", закључио је он.