Тзв. држава Косово забранила улаз меда и кромпира из Северне Македоније

Танјуг

петак, 16. 08. 2019. у 15:10

Тзв. држава Косово забранила улаз меда и кромпира из Северне Македоније

Фото ЕПА

Министар трговине и индустрије тзв. Косова, Ендрит Шаља, саопштио је да је то министарство од петка увело забрану "увоза" кромпира и меда из Северне Македоније

Министар трговине и индустрије тзв. Косова, Ендрит Шаља, саопштио је да је то министарство од петка увело забрану "увоза" кромпира и меда из Северне Македоније, као одговор на мере које је Скопље предузело према неким производима са тзв. Косова, пренела је приштинска Коха.


Шаља у саопштењу достављеном медијима каже да је од јуна ове године, када је Северна Македонија увела Приштини тарифе на производе од рибе, подносио више жалби Секретаријату ЦЕФТА и македонском министру економије, али да до данас није добио одговор.


С обзиром на то да два месеца није добио одговор био је дужен да донесе ову меру како би "заштитио интересе Косова, косовских производа" и најавио предузимање других радњи у складу са законом.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Гаши о таксама против Србије: Нису утицале на буџет тзв. Косова, ово је политичка одлука


"Данас сам одлучио да уведем реципрочне мере за производе из Северне Македоније који се увозе на тзв. Косово и да забраним улазак одређених производа да би приморао Републику Северну Македонију да има једнак третман за косовске производе који се извозе у ту државу", навео је Шаља.


Ако се, како каже, овакав третман косовске робе настави, Приштина ће предузети и друге мере не само према Северној Македонији, већ и према другим државама.


"Од сада ниједан косовски производ који се извози у иностранство неће имати неједнак третман “, рекао је Шаља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Миле Транзиција

16.08.2019. 18:25

А кад ће Српска држава да почне са постављањем питања о примени резолуције 1244? И признати да је то окупирана Српска територија? Или то несме ни да помене!!!! Макар нико од званичних политичара!!!!

realist.

16.08.2019. 18:28

Onda prekinite sa idiotima svaku politicki delatnost po svim pitanjim, a najvaznije ne dozvoliti Bagre da komanduju nedajte im nista onda neka vide kad su stomaci prazni.,

Mija Pećanac

16.08.2019. 18:45

Strašno brate ,samo da još zabrane lupanje gluposti onda bi bilo mirno u regionu.

Komsija iz daleka

16.08.2019. 19:24

Nije Kosovo tzv. drzava, jer tako rade ozibljne drzave, na mere odgovaraju kontramerama po principu reciprociteta. Srbija je tzv. drzava, jer joj udaraju banane i Kosovo, i Severna Makedonija, i Montenegro, a drzava ni da zucne, a kamoli da uvede kontramere.

VAZNO JE DA PROTOK ZAJEDNICKOG BRENDA FUNKCIONISE

17.08.2019. 11:12

ZA TO SE POBRINUO NATO, koji cuva put droge, pardon svile, koji se proteze do Avganistana, pa sve do Montenegra, odakle se grana prema ostalim deloma evrope.