ЂУРИЋ СА БОЦАН-ХАРЧЕНКОМ: Захвалност Москви на подршци Србији

Танјуг

среда, 14. 08. 2019. у 12:49

ЂУРИЋ СА БОЦАН-ХАРЧЕНКОМ: Захвалност Москви на подршци Србији

Фото: Танјуг

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић разговарао је са новим амбасадором Русије у Србији Александром Боцан-Харченком и захвалио му на доследној политичкој и дипломатској подршци коју Москва пружа Србији
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић разговарао је са новим амбасадором Русије у Србији Александром Боцан-Харченком и захвалио му на доследној политичкој и дипломатској подршци коју Москва пружа Србији и њеним настојањима да се избори за поштовање међународног права и очува свој територијални интегритет и суверенитет.


Ђурић је руског амбасадора упознао са политичком, безбедносном и социјалном ситуацијом на Косову и Метохији и околностима које су довеле до застоја у дијалогу Београда и Приштине.


Посебна пажња у разговору посвећена је анализи положаја српског народа на Космету, нарочито након увођења такси од 100 одсто на производе из централне Србије, као и након низ агресивних упада специјалних снага косовске полиције на север покрајине.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђурић Квинти: И даље ћемо се руководити својим интересима


Ђурић је пожелео добродошлицу Боцан-Харченку и изразио уверење да ће он наставити да ради на јачању српско-руских односа, у духу традиционалног пријатељства двеју држава и народа, чему ће, додао је, свакако допринети и пријатељство председника Владимира Путина и Александра Вучића.


Братски односи Србије и Русије, трају вековима и трајаће вековима, нагласио Ђурић, а наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

тлн

14.08.2019. 13:45

Господин Боцан-Харченко је највећи Србин у Београду!

тлн

14.08.2019. 13:45

Господин Боцан-Харченко је највећи Србин у Београду!