Чомићевој не дају на протест

С. Ј. М. - Д. М.

среда, 14. 08. 2019. у 11:45

Чомићевој не дају на протест

Гордани Чомић

У опозицији нови удар на противнике идеје бојкота Народне скупштине и избора. Функционерки ДС Гордани Чомић препоручено је да не долази на грађанске протесте

У ОПОЗИЦИОНОМ блоку који предводи СзС поново покушавају да дисциплинују народну посланицу и функционерку ДС Гордану Чомић. Овог пута означена је као непожељна у том табору и препоручено јој је да не долази на грађанске протесте!

То је она потврдила на "Твитеру":

- Мени и сличним мени је упућена порука да не долазим на протесте које они организују, да нисам пожељна.

Чомићева је навела и да организатори имају право да је сматрају непожељном и да нису дужни то да образлажу. На констатацију једне саговорнице да нико не може да јој забрани да се шета са грађанима, објаснила је да - не може, али да као политичарка у том смислу има мања права, и да тако треба да буде.

Иначе, ово није први напад на њу из тог блока, јер им се замерила због јавног става да бојкот рада Скупштине и избора није прави начин борбе против власти. Она је на челу групе посланика ДС који су против таква одлуке СзС.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ВУЧИЋ О ДИЈАЛОГУ СА ПРИШТИНОМ: Нема преговора, али и даље има притисака; Стало ми је да опозиција изађе на изборе да видимо колику подршку ко има

Иако је прихватила налог страначких органа и није учествовала у заседању парламента, у мају је са колегиницом Наташом Вучковић присуствовала скупштинским одборима. Престале су да долазе у парламент кад им је по директиви из Председништва СзС запрећено да ће бити избачене из ДС, јер нису поштовале страначке одлуке.

Чомићева је и једна од функционера ДС који су се противили уласку у СзС. Они су сматрали да ће се странка утопити у ту смесу различитих, али и супротних идеологија и изгубити идентитет.


КЕНА НАЦРТАО ГЕНИЈА

ПОСЛАНИК ДС Радослав Милојичић Кена, на питање ко прави листе непожељних на протестима, каже да, чим је "Гордана Чомић непожељна, листу прави неки суви геније који је протесте са 50.000 људи свео на 1.000, који је избацио посланички клуб ДС из Скупштине да би са Ђуком преговарао тајно и који је човеку који је освојио 22 одсто на парламентарним и 49 одсто на председничким изборима поручивао да није време за купаћи, а онда он сам освојио 6 одсто и који уђе у странку док сте на власти а чим падне са власти напусти је".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Hercegov Grad

14.08.2019. 19:59

Lazno deklarisanje, jer Comicka pripada autonomaskom delu Vojvodine!