ПРЕДСЕДНИК СЕ ВАНРЕДНО ОБРАТИО ЈАВНОСТИ: Следећи пут ће девојке бити у обезбеђењу, па ако смеју нека туку њих; Градимо више него у Титово време

Novosti online

недеља, 11. 08. 2019. у 13:12

ПРЕДСЕДНИК СЕ ВАНРЕДНО ОБРАТИО ЈАВНОСТИ: Следећи пут ће девојке бити у обезбеђењу, па ако смеју нека туку њих; Градимо више него у Титово време

Фото Танјуг

Вучић се данас обратио јавности у згради Генералног секретаријата председника Републике
Председник Србије Александар Вучић обраћа се јавности.

Вучић се обраћа у згради Генералног секретаријата председника Републике.

Подсетимо, Ђиласове присталице, од којих многи у алкохолисаном стању, покушали су синоћ да упадну у Председништво Србије.

- Ми смо планирали некако другачије да проведемо овај дан.. Желели смо Синиша и ја да се захвалимо свим министарствима на сарадњи. Углавно смо желели да причамо о инвестицијама. Морам, ипак о догађајима од синоћ. Дакле, у присуству 225 људи испред Председништва је дошло до инцидента. Донели су тоалет папире, некада жврљају по зидовима и увек то толеришемо. Скратили смо простор за нас, за наше кретање. У једну тренутку синоћ уз присуству ромске деце, један од вођа протеста је рекао како сад иду сви у зграду Председништва. Тек када је кренуло насиље онда је обезбеђење реаговало. Пошто сам чуо да је то моје приватно обезбеђење, то није тачно, они су чланови Војске Србије и овде су радили и за време Бориса Тадића. Ови који шаљу своју децу на протесте, морају да сносе одговорност. Нека им дозволе све. Следећи пут ће бити само девојке из жанадармерије па нека туку њих.

О ИНВЕСТИЦИОНОМ ПЛАНУ

Вучић је потом рекао да је замолио представнике Владе да само буде део тима који ће се бавити инвестиционим планом.

- Ви данас видите да су и Београд, Ниш, Нови Сад велика градилишта, али то мора бити сваки град у Србији. Имамо новца више, раст ће бити још виши и сада га са лакоћом обезбеђујемо, градимо нове путеве и тек ћемо их градити - рекао је он.

Канцеларија за јавна улагања ће наставити да ради на болницама, клиничким центрима, рекао је председники додао:

- Наша је намера да у целој Србији урадимо канализациону мрежу са пречистачима за отпадне воде, плус водовод, на то милсимо да дамо 3 милијарде евра. То је потпуно друга Србија, нова Србија. Свако село, сваки град ће имати канализацију. Сваки човек ће после овога боље живети, јер је то веома битно грађанима. Мислим да је ово фантастична вест за људе у Србији - истакао је председник.

Он је истакао да је у плану и улагање у путну инфраструктуру.

- Чак 4 милијарде ћемо уложити у брзе пруге, а од тога барем милијарду у локалне путеве свуда по Србији. Да сваки округ и општина осети велики добитак од овога. Желимо да уложимо у пронаталну политику око 5 стотина евра, то значи да свака вантелесна оплодња буде бесплатна колико год пута родитељи покушали да добију дете - рекао је он.
Вучић је рекао да ће додатних 500 милиона бити уложена у иновативне технологије.

- Уложићемо и 500 милиона евра за изградњу станова за младе брачне парова како би знали да имају сигурну будућност у Србији и да знају да овде могу да остану да живе и раде - објаснио је председник.

Вучић је рекао да ће се улагати у туризам, пољоприведу, енергетику.

- У то улази и изградња метроа, стадиона, зграду Филхармоније, а направићемо да музеј Николе Тесле буде онакав каквим ћемо се поносити - додао је он.

- Оно чега се једино плашим и зато желим да будем део тима, да их молим да припреме те пројекте за канализације јер ми то не можемо да радимо из Београда. Морају они то да доставе, а ми ћемо то да платимо. Мислим да су ово изузетне вести и за седам дана отварамо пут Милоша Великог - истакао је председник.

ВИДЕЋЕ КОЛИКО ЋЕ ДОБИТИ ОНИ, А КОЛИКО СРПСКА ЛИСТА

Срби треба да учествују на изборима на Косову, а видеће се јасно колико ће они, којима је једини циљ да сруше Српску листу, добити гласова, истакао је данас председник Србије Александар Вучић.

Вучић је, упитан за предстојеће изборе на Косову и појединце из српске заједнице који су спремни да уз подршку Приштине изађу на њих, рекао да му је интересантно како мисле да на Косову треба да учествују на изборима, а истовремено говоре да нема услова за учешће на изборима у Србији.

„Они то говоре и када им казете ''ви напишите све те услове''. Они неће на изборе у Србији, јер их народ неће“, подвукао је он.

Вучић је рекао да редовно чита анализе, не само бројке, већ шта народ жели и мисли, што други не раде.„Њих народ не занима. Не ваљају им избори у Београду, а изаћиће на изборе у Приштини само са циљем да сруше Српску листу. Сада ћете видети колико ћете да добијете. Уз сву подршку албанских медија и страних служби видећете колико ћете ви добити, а колико Српска листа и они за које ће Београд да позове да се гласа. Видећете колико простора овде имају, а не представљају никога сем себе", поручио је он.

На питање шта можемо да учинимо против такси Приштине Вучић је рекао да живимо са таксама и да смо навикунути на њих.

"Знамо и рачунамо на тај огроман губитак. То је дугорочан губитак тржишта. Колико год да кажемо да смо се навикли на таксе, ипак раст би нам био већи, био би већи извоз, платни дефицит мањи”, додао је он.

Вучић је казао да су то неразумне одлуке које некада морате да прихватите.

ВУЧИЋ ПОВОДОМ АФЕРЕ "РЕКЕТ": БИЋЕ ТУ ЈОШ МНОГО ИЗНЕНАЂЕЊА

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, поводом афере “Рекет” у Северној Македонији да ће бити још много изненађења.

“Не мешам се у питање других држава. По питању тужилаца и постављања споља.... приче како ће то да спасе све, на крају спасло је Луј Витон ташну пуних пара", рекао је он упитан да прокоментарише аферу "Рекет" и то што су неке ТВ тужитељку која је умешана представио као "Чарлијевог анђела".

Истакао је, на основу сазнања из добро обавештених италијанских кругова, да ће бити ту још много изненађења.

"Зоран Заев данас разуме да сам био у праву када сам говорио о одређеним лицима и зашто сам срећан што су та лица далеко од Србије и мене", закључио је он.


УВЕСТИ И ПРИВАТНИ СЕКТОР У ИНДУСТРИЈУ НАОРУЖАЊА

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да држава и даље држи монопол у индустрији наоружања и додао да је спреман да разговара да се у оквиру тог система изједначе приватни и државни сектор.

Вучић је, одговарајући на питања новинара, рекао да има све висе приватних произвођача у области наменске индустрије, али и додао да често држава покушава да сачува монопол у тој области.

"Спреман сам да разговарамо о томе да нађемо услове који би изједначили приватни сектор и државу, у оквиру целог система", рекао је Вучић.

Он је истакао да у том случају и војска мора да почне да купује производе и од приватног произвођача, а не само од државног, јер ће тако и приватнику бити лакше да извози своју робу.

"Ми смо почели да продајемо Нору и Лазара у иностранству тек кад смо их ми уврстили у наше наоружање, јер је увек било питање што нам продајете нешто што ви немате у вашем наоружању. И ту морамо да почнемо да изједначавамо приватни сектор са државним", рекао је Вучић.

Упитан о законима који регулишу питање бораца у Србији, Вучић је рекао да је то веома комплексно питање и да ће се лично постарати да део њихових проблема буде решен.

Он каже да се деси да у неким министарствима "запне" око неких мање битних ствари, попут питања о присуству бораца на одређеним манифестацијама.

"Не могу да разумем шта им је ту сметало, ту сам чуо да је био проблем па сам рекао да треба да се поносимо тим људима, а не да се стидимо", рекао је Вучић.

НИСТЕ СМЕНИЛИ ПРЕДСЕДНИКА АКО УПАДАТЕ, МОРАТЕ НА ИЗБОРЕ

Нисте ви сменили председника Србије ако упадате негде, морате да победите на изборима, поруцио је данас делу опозиције председник Србије Александар Вучић.

Говорећи о изборним условима, он је рекаода ће бити урађено све што опозиција тражи у вези са бирачким списком и финансирањем кампање и свему осталом, али ће опозиција бити катастрофално поражена на изборима, јер грађани одлучују о својој будућности.

Вучић је рекао да је до сада округли сто власти и опозиције био о две теме, и истакао да тамо нема никавог предлога "1 од 5 милиона", већ да опозиција долази тамо да би давала изјаве за медије.

"Они ни са каквим озбиљним предлозима нишу дошли. Дођу да би вам рекли - ми ћемо у бојкот", рекао је Вучић на прес конференцији.

Како је рекао, одговор власти је да ће да 99 одсто предлога о финансирању, као и 100 одсто онога што се тиче бирачког списка прихвати, али, опозиција, приметио је, неће да каже да је све прихваћено.

"Јесте ли приметили да то нико од њих не каже", упитао је Вучић.

Подсетио је да је важеће прописе о финансирању странака донела претходна власт.

"Шта хоћете од нас, да будемо главни уредници медија? Мени не смета што што они имају своје медије и налазе се на редном броју 1, али то људи не желе да гледају превише, јер знају ко ради и гради, а ко не ради", рекао је Вучић.

Он је навео да му не пада на памет да се меша у уређивачку политику медија, који, каже, могу да ради слободно у овој земљи.

"Шта још желите? Нема проблема, добићете и то и бићете катастрофално поражени, јер је народ тај који одлучује о својој будућности. Њих занима њихова будућност, а не да ви имате стотине милиона евра", рекао је Вучић.

Коментаришући твит Сергеја Трифуновића након последњих дешавања у Београду, је кратко рекао: "Господин цовек, то је та пристојна Србија. Боље да ћутим. Некад не ваља кад много знате".

Поводом најава опозиције да ће прибећи новом насиљу ако њихови захтеви не буду испуњени он је иронично рекао: "Ево ја сам пристао на све њихове захтеве, повукао сам се и упласио сам се и њих и запада".

"Све их пустите да раде ста хоће и колико хоће, да народ види њихов право лице, да не могу да малтретирају све око себе и крше закон", поручио је Вучић.

Додајући да су то "велики јунаци", рекао је да њихови лидери и не знају да колико су непопуларни и да га је срамота да каже које су историјске личности и то странци мање популарни од њих.

"Хвала њима сто постоје, нека се овако јос 300 година баве политиком СНС неће имати проблема", каже Вучић.

Он је поновуио да ће склонити све ограде око Председништва.

"Ако крену на мене, пустите их и да ме ударе - није проблем, само да нема аутомата и пиштољ. Само вас молим, немојте више да претите да сте много јаки - пребијте ме већ једном", поручио им је Вуцић, истичући да он неће да бези никада и нигде.

"Борим се за ову земљу и волим је за разлику од вас који велики део имовине имате у инстранству", рекао је он.

На питање да ли су напади на њега, на друштвеним мрежама и у појединим медијима, покушај да се "пропалим протесима да нови замах", Вучић је рекао да је то један од покушаја, али да им "не иде".

"И њихови медији су јасно констатовали ста је било, а шта ће данас да измене, друга је ствар. Али, сви све разумеју", рекао је Вучић.

Он је истакао да не брине о томе шта ће ко да говори, на друштвеним мрежама или у неким медијима, већ о напретку Србије и ономе што ће да остане иза њега.

"А, иза мене, што год неко говорио, остаће толико путева, пруга, фабрика, да они за два мандата неће успети да их обиђу", рекао је председник.

Како је рекао, не може да се победи осећај среће, када се виде резултати реформи, када расту плате и пензије.

Поновио је да ће у Србији за три, четири месеца, плате бити 500 евра, а да то неће да виде, само они који то не желе, рекао је Вучић и додао да је у реду да има и таквих, оних којима нису испунили личне амбиције, да мора да постоји опозиција, али да није срећан ако они мисле да проблем може да се решава на улици.

Коментаришући твит Сергеја Трифуновића да ће Вучић "завршити као Гадафи", а поводом речи председника да ће Председништво убудуће обезбеђивати само жене, Вучић је рекао:

"Да ћу да зарвшим као Гадафи? Добро, то је у реду. Многи и данас у Либији маштају о Гадафијевом времену. Ја Сергеју желим добро здравље, прави је господин".

БУДИТЕ ОПРЕЗНИ У САОБРАЋАЈУ: НЕМОЈТЕ ПИТИ И ОДМАРАЈТЕ

Председник је замолио и возаче да буду опрезни у саобраћају.

- Надам се да ћемо смањити и број несрећа и трагедија. Молим све да одморни путују и не пију када крећу на пут. Немојте људи када возите, ко Бога вас молим, превари вас чашица - рекао је он.

Председник је рекао да више не брине о томе шта ће неко говорити на друштвеним мрежама већ да му је важно да се улаже у Србији како би људи боље живели.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (66)

Aleksandar

11.08.2019. 13:35

To je sto oni rade nije normalno,za ovakve stvari treba da odgovaraju.Ali ako krsis zakon,lomis,treba da odgovaras a ne da se iko krije iza kakvih sloboda itd.

Daca

11.08.2019. 13:37

Kakvi su opozicioni lideri, nece biti ni cudno ako krenu da se i nad devojkama izivljavaju, jer smo na to od njih i navikli.

Mima

11.08.2019. 13:44

Bahato ponašanje Đilasovih, Jeremićevih i Obradovićevih pristalica proizilazi iz nemoći njihovih lidera koji ništa dobro nisu doneli svojoj zelji i svom narodu.

Dačo

11.08.2019. 13:56

Треба све довести уред после свих недаћа,и абморала

Bojan

11.08.2019. 14:48

Ocigledno opozicija ne zeli da vidi bolju i stabilniju Srbiju, pa na sve nacine pokusavaju da je vrate u proslost.

Najbolji predsednik Srbije ikad.

11.08.2019. 15:12

Vučić nepogrešivo vodi Srbiju u sigurnu budućnost.To je nepobitna ,svakodnevna stvarnost i realnost.Opozicija ostaje na smetljištu ,koje je sama izabrala.

Jeca

11.08.2019. 15:22

Nova kanalizaciona mreza,investicije,radna mesta...Sve ce to narod pre izabrati nego nasilje koje pokazuje opozicija.Ne zelimo nasilje na ulicama!

fretg

11.08.2019. 15:48

Politika opozicije je nasilje, to su dokazali više puta, zato su sad na dno i tamo će ostati.

Шатор

11.08.2019. 16:39

Можда није бајно, можда свашта не ваља, али АВ и ово што се сада ради миљама далеко и од Слобе и од жутих, набоље наравно. Да би га неко замијенио мора да покаже да може још боље, али то морају бити нови људи а не испушене муштикле или неозбиљни људи као Трифуновић...

Mita

11.08.2019. 17:00

Predsednik vodi politiku mirnim putem, govori realno i argumentovano. Zahvaljujući njemu Srbija je sve naprednija i opozicija tu ne može ništa!

Rade Bg

11.08.2019. 17:45

Cela postena i radna Srbija ce stati u odbranu predsednika Vucica. Nece njega devojke braniti,vec cela postena Srbija! A kriminalcima i neradnicima placenim o istih je mesto u zatvoru! Ako treba , cela Srbija ce doci da nalupa te kriminalce,lazove i lopove!

Milenko

11.08.2019. 19:07

Sadasnja vlast je preporodila Srbiju, predsednik Vucic je mnogo uradio i jos uvek radi za dobrobit i bolji zivot gradjana.

Strahinja

11.08.2019. 19:20

Ove što prave incidente vodi patološka mrznja prema Vučiću i zato su stalno na gubitku.

mile

11.08.2019. 19:48

Opozicija ne može da prihvati činjenicu da Srbija svakog dana napreduje i da se u Srbiji gradi i investira više nego ikada

Jana

11.08.2019. 20:27

Neće bitii čudno ako krenu da se i nad devojkama iživljavaju jer to je opozicija navikla.

Vesna

11.08.2019. 21:20

Narod ceni rad, tako je bilo a tako će i biti. Ulaganja su ogromna to je evidentno a biće ih sve više...dakle, opozicijo šta ste vi danas uradili???

Zeka

13.08.2019. 14:17

@marija - Сваки председник МОРА да има своје обезбеђење, одлука да се уклоне заштитне ограде је мудра и јако ПАМЕТНА. Да видимо, ми грађани, потез друге стране, како ће одговорити на ову поруку. Изузетно промишљено и одговорно, почео сам да се дивим потезима власти.

Aleksandra

11.08.2019. 22:56

Opozicija ne moze da se pomiri sa uspehom politike koju vodi A.Vucic i time koliko je Srbija napredovala.

vladimir

12.08.2019. 22:11

.....predsedniče, ja koji sam glasao za Nikolića 2012, i koji te je DOVEO na vlast, a posle i za Tebe glasao, neozbiljno je da poručiš grupi vandala, da mogu da rade šta hoće i gde hoće!? Neozbiljno i neodgovorno je /kao prvo/ gradjanima Beograda, možda Novog sada, i samim tim i drugim gradovima ....!? Inercija države i kvazi demokratija, koja se oseti, su nametnuti pojmovi kolonijalnog statusa i kontrole stranih ambasada, što prihvatam da nije "slučaj" u tvojoj administraciji ali AJDE ....