Приштина само тражи начина како да малтретира грађане без разлога, понаша се антиевропски и антицивилизацијски. Стално налазе нове начине да ометају слободе обичних људи свих националности, а посебно Срба према којима нетрпељивост поново и не крију.

Иначе, на Косово и Метохију ни не треба са српским пасошем. Није ни требало, нити ће требати. Можда само на граничним прелазима Србије на изласку из Србије са територије АП КиМ према Албанији и Северној Македонији.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Na teritoriju tzv. Kosova se ne može sa srpskim pasošem

Подсећања ради, за саме прелазе које Приштина данас без права третира као границне имамо да се захвалимо, како Приштини, тако и тандему Вук Јеремић - Борко Стефановић, који су 2011. године договорили и потписали такав споразум о слободи кретања.


ДРЕЦУН: ПРИШТИНА САМО ЖЕЛИДА ИЗАЗОВЕ ИНЦИДЕНТ


Грађани Србије ни не треба да иду у јужну српску покрајину са пасошем, већ са личном картом, изјавио је вечерас председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун, поводом навода појединих медија да је Дирекције граничне јединице косовске полиције донела одлуку о непризнавању српских пасоша приликом уласка грађана на територију КиМ.


"То није држава да бисмо ми тамо ишли са пасошем. Иде се са личним картама, а који су мотиви Приштине, они само желе да изазову инцидент", рекао је Дрецун за Танјуг.


Нагласио је да никоме на памети не треба да буде да на КиМ иде са пасошем, јер је КиМ саставни део Србије.