РАДА Трајковић (СзС) на Твитеру је прозвала председника Србије. Она је написала “Политика А. Вучића је политика трајног слабљења и дестабилизације Србије. Од трансформације хуманитарног центра у Нишу у de facto руску војну базу, чиме се руши неутралност земље окружене чланицама НАТО, до његовог залагања за промене граница, чиме ће се даље парчати Србија“. Тим поводом огласио се новопостављени амбасадор Руске Федерације, Александар Боцан Харченко.

Наиме, Харченко је написао:

- Чудно је како неки „политичари“, који би хтели да увреде Русију, вређају својим русофобским изјавама сами себе, показујући, са једне стране, да не знају ништа и неће да сазнају, са друге стране, потпуно ниподаштавање сопственог народа.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - КО ЈЕ НОВИ РУСКИ АМБАСАДОР У СРБИЈИ: Путин нам шаље експерта за КиМ

Спекулације у вези са Руско-српским хуманитарним центром неодговорне су глупости. Рад центра за хитне случајеве у Србији, Грчкој, Македонији, БиХ доказује: важан је за цео регион. Врата РСХЦ-а су увек отворена - дођите, погледајте све својим очима.

А коментари о протеривању Срба из Приштине? Да ли ћете имати довољно храбрости да отворено кажете ко је одговоран за страдања српског народа на Косову и Метохији?