Дачић: Наставићемо да усклађујемо спољну политику са ЕУ

Танјуг

среда, 31. 07. 2019. у 15:40

Дачић: Наставићемо да усклађујемо спољну политику са ЕУ

Фото И.Маринковић / Ивица Дачић

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић је са шефом делегације Европске уније у Србији Семом Фабрицијем разговарао о актуелном стању у односима Србије и Европске уније

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић је са шефом делегације Европске уније у Србији Семом Фабрицијем разговараоо актуелном стању у односима Србије и Европске уније у приступном процесу за чланство у ЕУ, као и о активностима у предстојећем периоду.


Посебан акценат у разговору стављен је на преговарачко поглавље 31 - спољна, безбедносна и одбрамбена политика, а саговорници су разговарали и о дијалогу између Београда и Приштине и даљим корацима за његов наставак, након што се за то стекну неопходни услови.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Дачић се састао са новоименованим амбасадорима Португалије и Финске


Дачић је поновио да пуноправно чланство у ЕУ представља спољнополитички приоритет Србије, те указао на то да је Србија посвећена интензивној сарадњи у области спољне и безбедносне политике са ЕУ као и да ћемо у периоду до приступања наставити да постепено усклађујемо своју спољну политику са ставовима ЕУ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Nebojša

31.07.2019. 16:48

Pa i uvodjenje sankcija Rusiji samo ako nasprime u EU. Ako trebaposlacemo i bojsku na granicu s Rusijom zbog EU.EU nema alternativu.A ko nemaalternativu?Samo samoubice u svojim glavama nemaju alternativu asvaki normalan covek je ima.Uskladjujemo svoju politiku sa smrtnim neprijateljima protiv nasih prijatelja.

y

04.09.2019. 11:33

Шта то значи, имаћемо исту спољну политику као усташе. Слање војске према Руским границама, избацивање руса и кинеза из НИС-а, РТБ Бора...Принавање КиМ, негирање Јасеновца.....Па ми смо најглупља нација на свету.....