Дрецун: Сваком друштву потребна конструктивна опозиција

Танјуг

среда, 31. 07. 2019. у 10:30

Дрецун: Сваком друштву потребна конструктивна опозиција

Фото Танјуг / Милован Дрецун

Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун оценио је да је јучерашњи састанак представника власти и опозиције на Факултету политичких наука (ФПН) у Београду добра прилика да се смање тензије
Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун оценио је да је јучерашњи састанак представника власти и опозиције на Факултету политичких наука (ФПН) у Београду добра прилика да се смање тензије и истакао да је сваком друштву потребна конструктивна опозиција.


"Састанак је организован вероватно с намером да се олакша атмосфера. Сваком друштву да би се развијало потребна је јака и конструктивна опозиција која ће да нуди добра решења и у том правцу треба да се усмерава. Сваки дијалог је добар јер се смањују тензије, а сматрам да је Скупштина за то право место", рекао је Дрецун за РТС.

На питање о изборним условима и медијској заступљености, питањима која су била међу главним темама састанка, он је истакао да се сви боре за медијски простор али да је питање с каквим порукама се иде у медије, да ли с порукама мржње или с конструктивним идејама.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Дрецун: На делу насилно присаједињење КиМ Албанији

"Треба да постоји равноправна утакмица, а изборни услови су креирани од стране садашње опозиције. Ми морамо да унапредимно и изборни систем и институције, јер развој институција мора да прати економски развој који је експанзији", подсетио је Дрецун.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације