Председник Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Француске Фредерика Мондолонија коме је захвалио за изузетан допринос јачању српско-француских односа и поштовању које је, током свог боравка у Београду, показао за Србију.


Вучић је рекао да је круна преданог дипломатског рада амбасадора Мондолонија била недавна посета председника Макрона, којом су Србија и Француска потврдиле намеру да, на основу постојаног пријатељства и договореног стратешког партнерства, унапреде политичку и економску сарадњу, као и сарадњу у свим областима од заједничког интереса, што се одражава и кроз број потписаних билатералних докумената и договора које треба испунити у наредном периоду.


Он је још једном захвалио на части, осећањима и поштовању које је француски председник указао Србији и њеним грађанима, чиме је освојио нашу дубоку наклоност.


Посета председника Макрона је заувек обележила историју српско-француских односа“, рекао је председник Вучић и додао да Француска увек може да рачуна на Србију као искреног пријатеља и поузданог савезника, наводи се у саопштењу Прес службе председника Србије.


Он је нагласио да су, имајући у виду углед и утицај Француске у оквирима европске и светске политике, разумевање које је исказао председник Макрон током посете, од највећег значаја за Србију и изразио наду да ћемо и у будућности имати активну подршку Француске у европским интеграцијама и другим значајним питањима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МАКРОН СТАВИО РУКУ НА СРЦЕ И РЕКАО: Овде су Србија и Француска; Вучић: Макрон је придобио срца наших грађана


Председник Вучић је амбасадору Мондолонију пожелео много успеха на важној дужности директора Дирекције за континенталну Европу у Министарству европских и спољних послова Француске, коју преузима на молбу председника Макрона и шефа дипломатије Ле Дријана.


Амбасадор Мондолони је рекао да ће остати привржен развоју српско-француских односа и подржавати политику мира и сарадње на Западном Балкану, коју води председник Вучић.


Он је рекао да је задовољан што су, током његовог амбасадорског мандата, Србија и регион враћени на агенду Француске.


Председник Макрон је наишао на веома топао пријем у Србији и отпутовао је са великом енергијом за рад на односима са Србијом и регионом”, нагласио је одлазећи амбасадор Француске.