ПОВЛАЧЕЊЕ признавања Косова, пословање компаније СББ, богатство лидера ССП Драгана Ђиласа, пријатељство Вука Јеремића и Патрика Хоа - биле су теме о којима се у четвртак расправљало на седници Скупштине, на којој су посланици постављали питања члановима Владе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Дачић информисао амбасадоре Србије о ситуацији на Космету

Одговарајући на питања о спољној политици Србије, шеф дипломатије Ивица Дачић рекао је да нашој земљи предстоји дипломатска борба против захтева Приштине за пријем у Интерпол, али и да наша политика повлачења признавања Косова даје резултате и да очекује да ће ускоро објавити да је још једна земља променила став по питању јужне српске покрајине.

На констатацију опозиционог посланика Ђорђа Вукадиновића да је Бриселски споразум лош, премијерка Ана Брнабић одговорила је да искрено верује да је тај договор добар за Србију и да то доказује то што Приштина од његове примене бежи "као ђаво од крста".

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић казао је, одговарајући на тврдњу да се власт води кампању против компаније СББ, да се тај кабловски провајдер "противзаконито прикључивао грађанима на струју". Он је поново изнео тврдњу да је Ђилас у Србију дошао са 74.000 евра, а да је, док је био на власти, зарадио 25 милиона евра:

Стефановић је навео да се данас многи тресу од помена Ђиласовог имена, Јеремића, са његовим Патриком Хоом.

ВУКОСАВЉЕВИЋ: ШТИТИМО "ГЕЦУ КОНА"

МИНИСТАРСТВО културе предузеће максимум у оквиру својих надлежности да се издавачко предузеће "Просвета" спасе, колико се то може - рекао је у Скупштини министар Владан Вукосављевић и поручио да ће држава на достојан начин заштитити књижару "Геца Кон".