ВУЧИЋ: Чека нас тешка јесен због Космета; Повећање плата јавном сектору, војсци, полицији...

NovostiOnline / Танјуг

уторак, 23. 07. 2019. у 18:59

ВУЧИЋ: Чека нас тешка јесен због Космета;  Повећање плата јавном сектору, војсци, полицији...

Фото Танјуг

Говорећи о злочину који је почињен у Старом Грацку и Харадинајевој повезаности са њим, председник Србије Александар Вучић је рекао како не мисли да је Харадинај повезан са тим злочином, додајући да је он повезан са многим другим
Говорећи о злочину који је почињен у Старом Грацку и Харадинајевој повезаности са њим, председник Србије Александар Вучић је рекао како не мисли да је Харадинај повезан са тим злочином, додајући да је он повезан са многим другим.

Како додаје, Харадинај ће веома брзо бити пуштен кући, а онда ће бити још већи херој и говориће како је штитио интересе Албанаца.

- Онај ко не брине о својим жртвама тешко ће да поштује и туђе, а још теже мислити о будућности. Од овог не очекујем ништа, верујем да ће се Харадинај брзо вратити. Немојте да имате никаквих сумњи да ће се овог пута десити нешто друго. Чекамо Харадинаја ускоро да настави да се бави рушењем власти у Србији - навео је Вучић.

Одговарајући на питање о нападима на своју породицу, председседник Вучић каже да: БИА има свој посао у држави, друге стране службе исто имају свој посао. Што се тиче напада на породицу некако сам навикао на то. Људи су већ безброј пута чули неистине и већ знају да су то неистине.

ВУЧИЋ: ЈОШ ЈЕДНОМ ХВАЛА КИНИ ЗА СПАС ЖЕЛЕЗАРЕ

Председник Србије Александар Вучић, који сутра у Смедереву присуствује церемонији полагања камена темељца за изградњу новог постројења Агломерације компаније ХБИС Гроуп Србија, још једном се захвалио Кини и њеном председнику на спасавању Железаре.

"Хвала Кинезима, нашој браћи. Они прате шта ми овде говоримо и желим да пренесу поздраве председнику Си Ђинпингу. Да му кажу да га чекам овде или крајем године или почетком следеће", рекао је он за ТВ Пинк и додао да ће га неки "оптужити" да то ради због избора.

Вучић је навео и да је Железара наша најзначајнија фабрика, која је "прешла" Фијат, и доноси Србији на стотине милиона евра прихода годишње.

"Нова инвестиција је изузетно важна за нас", подвукао је Вучић.

Он је рекао да је увек срећан када иде у Железару, или само пролази поред ње, јер је то фабрика која значи живот за Србију.

"Хвала нашем брату и пријатељу, Си Ђинпингу што је то урадио. Да није било његовог ангажмана и компаније ХБИС, никада Железару не бисмо покренули", истакао је председник.

Како је рекао, сигуран је да је Србија на веома добром путу и да грађани не треба да брину за будућност.

"Ускоро прелазимо магичних 500 евра просечну плату, за који месец. И, онда можемо да кажемо да смо нешто направили", истакао је Вучић.

"И, онда ћу да пустим моје колеге из опозиције, које су ми у скупштини говориле да ће, када плата буде 500 евра, позвати све да гласају за СНС. Па ћу то да ставим у спот за изборе, да и они позивају народ да гласају за СНС", рекао је Вучић.

Најавио је и да ће у октобру ићи на крунисање јапанског цара, што ће бити још једна прилиак да се сретне са јапанским премијером Шинзом Абеом.

"Верујем да још можемо доста да урадимо на економској сарадњи с Јапаном", казао је он и најавио долазак комесара ЕУ за проширење Јоханеса Хана у Београд у четвртак и петак.

"Биће још званичника. Тек ће бити добрих вести инових фабрика и потписивања уговора. У питању су дани, можда недеља или две и поново ће Банат да се радује", најавио је Вучић нове инвестиције.

О НАПАДИМА НА ПОРОДИЦУ

Вучић каже да напади нису пријатни и да је његов посао да трпи све ударце.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - SINIŠA MALI O PRAĆENjU PORODICE: Nije bilo dovoljno što napadaju mene već godinama unazad

- Највећи проблем настаје када им одговорите. То је проблем појединих политичара у Србији и појединих посланика који сматрају да су ту да туку и да ударају и мисле да нећу имати времена да неком одговорим. Њих стотине се препознало у тексту који сам написао - нагласио је Вучић и додао да је тај текст добро описао шта се ради.

- Њихов проблем је јер се ја њих не плашим. Победио сам, јер су ме изабрали грађани Србије… Када кажем да они имају проблем са мном, они су научили да политичари плаћају рекет да се о њима не говори нешто негативно, а ја нећу да платим рекет никоме - нагласио је Вучић и додао како је лист 'Таблод' безброј пута објавио лоше ствари о њему, јер неће да им плаћа рекет.

Подсећа и да њега нико није пријављивао полицији да је тукао жену, таста, већ да су пријављивани неки лидери СзС.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Uznemiravali majku sa bebom da bi napravili politički angažovan tekst

- Немојте да вам говорим колико политичара знам који доставаљају информације медијима како би себе заштитили. Ја то нећу никада да радим. Ја сам овакакав успео да доведем у Србију и Меркел, Путина, Шинзо Абеа и безброј других државника. Успели смо да земљу избучемо из банкрота и сада људи само чекају да виде колико ће им бити повећане пензије и плате. То са правом чекају - истакао је Вучић.

Како додаје, све се то може радити на здравим основама и након тешких реформи, како је и било.

Председник Вучић каже да ускоро долази и Хан, као и да ће он у октобру ићи у Јапан.

- Дани су у питању до нових фабрика. Поново ће Банат да се радује - најавио је Вучић.

НАДЛЕЖНИ ОРГАНИ ЋЕ САОПШТИТИ КО ЈЕ ПРАТИО ЖЕНУ И БЕБУ ПРЕДРАГА МАЛОГ

Говорећи о нападима на децу, Вучић каже да се то што се десило са братаницом Синише Малог тренутно истражује.

- Ми ћемо да утврдимо ко је пратио жену и бебу брата Синише Малог, Предрага. То лице је са диктафоном питало је мајку да ли му је мајка или сестра. Има ту много чудних детаља. То је стварно одвратно. То лице се неће сакрити. То је тактика јапанског праћења - казао је Вучић.

Како каже, то са бебом није ни за смех, а није ни за шалу.

- Да би се ово сакрило настала је кукњава да њих прате. Надлежни органи имају доказе да су мене и Томислава Николића прислушкивали све време - казао је Вучић.

Председник Србије каже да је свакоме јасно да их нико нити прати нити прислушкује.

- Па као да сам их ја бирао да ми буду противници, јер горе не бих могао да нађе. Погледајте њихове проценте. Одатле прича о бојкоту, јер шта друго да раде? Људи виде повећане плате и пензије и ауто-путеве. Погледајте само Београд, свуда су кранови и свуда се ради - истакао је Вучић.

Према његовим речима, има и људи који тешко живе,а они се не жале, жале се тајкуни.

О ОПОЗИЦИЈИ

- Ми ћемо да позовемо Међународне представнике, ОДИХР, да дођу четири, пет месеци пре избора и да провере бирачки списак, да сви виде како ствари стоје, да виде да ли ми нешто не радимо како треба - најавио је Вучић и додао да ће његова странка на изборима преставити кораке које је правила у последње време, нагласивши да ће прихватити сваку вољу народа.

Вучић каже да ће победа бити са 50 одсто, а да СзС неће имати ни 13 одсто.

Вучић се присетио како је 2014. године Весна Костић била фер када се писало о пљачкама, а она је писала да никаквог криминала није било.

- Ја нисам могао да спавам јер сам размишљао како најбоље да решимо проблем поплава – присетио се Вучић и додао да се данас више не секира.

Говорећи о тужбама Вучић каже да Пајтић не сме ни да отвори врата онима који га позову да оствари грађанске дужности.

'ЧЕКА НАС ТЕШКА ЈЕСЕН ЗБОГ КОСОВА'

-Србију чека напорна и тешка јесен због Косова. Очекујем око 3,5 посто економског раста. Кукуруз ће бити бољи ове године него прошле, индустријски део ће нам боље расти следеће године и грађевински због изградње Моравског коридора - додаје председник.


ВУЧИЋ: НАСТАВАК ЕКОНОМСКОГ РАЗВОЈА УПРКОС ПРОБЛЕМИМА ОКО КИМ

У Србији ће упркос напорној и тешкој јесени, која нас чека због много проблема око КиМ, бити настављен економски бољитак пошто се захуктао економски раст Србије, уверен је председник Александар Вучић.

Истиче да је ММФ потврдио да ће ове године Србија имати привредни раст од 3,5 одсто, иако се нада да би тај раст могао да иде и до 3,6 и 3,7 одсто, док ће следеће године бити много више пошто не очекује да ће поново бити "пада Фијата" нити реконструкције рафинерије НИС-а.

Вучић очекује и бољу метереолошку ситуацију за пшеницу.

Најавио је гостујући на Пинку да ће ускоро почети да се гради Моравски коридор, што ће подстаћи раст грађевинарства, да ће се градити и аутопут Рума - Шабац, затим Београд - Зрењанин, да се завршава источни крака Коридора 10, као и аутопут Крагуејвац - Баточина.

Остаје много брзих саобраћајница, а једна од њих ће бити и од скретања за Пожаревац до Великог Градишта, Голупца и Доњег Милановца.

Вучић истиче да се наставља и изградња Клиничког центра у Београду и других клиничких центара у земљи.

Приметио је, каже, да је постојао проблем са набавком потрошног материјала за који се, на пример, за једну болницу издваја 10 милиона евра, али да су увек залихе на нули пошто се није водило материјално књиговодство.

"Велика је побуна сада када уводимо ред и смањујемо простор за корупцију".

ПОВЕЋАНЈЕ ПЛАТА У ЈАВНОМ СЕКТОРУ, КАО И У ЗДРАВСТВУ, ПОЛИЦАЈЦИМА...

- Здравству, полицајцима, војницима, јавном сектору, плате ће бити повећане. Морамо да бринемо о приватном сектору, јер приватни сектор издржава јавни сектор. Ми морамо да бринемо о свима - истакао је Вучић.


Вучић је истакао да ће се борити да највише плате буду повећане лекарима и медицинских сестрама, да повећање иде и до 15 одсто.

"Тако да када имате у виду повећање од 12 одсто и од 10 одсто, кумулативно је то повећање око 40 одсто само у последње три године. То су добре вести за све њих. Биће повећање и за полицајцима, војницима и социјалним радницима и људима у јавној управи. Приватни сектор ће то делимично да прати", навео је Вучић.

Када је реч о минималцу, каже да је око 16.000 динара био минималац и да ће пробати иде на 30.000 динара.

А синдикати би хтели да то буде још више, али морамо да бринемо о приватницима да ли могу то да издрже.

"Примио сам раднике Шик Копаника и у септембру или октобру ћу да идем у Крушумлију, да пробамо тамо да подигнемо нешто и повратимо топлички крај из пропасти", навео је Вучић.

О БОРИСУ ЏОНСОНУ

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да од новоизабраног британског премијера Бориса Џонсона очекује добар контакт, односно да буде вољан да чује шта "мали" имају да кажу.

"Надам се да сада када је постао главни на Острву да је остао исти и да ће разговарати са нама малима, кад год ми сматрамо да је то важно и потребно, а ја то не тражим често", рекао је Вучић.

Каже да му је Џонсон добар познаник.

"Нисмо се ми много дружили, али знамо се дуго, већ осам година, а упознао сам га и када је био на позицији градоначелника Лондона, пре уласка у ''високу политику'' ", каже Вучић.

"Наши интереси се некада подударају, некада се разликују, али ако ишта могу да кажем, могу да кажем да ћемо имати сигуран контакт и нема сумње да ће Борис у сваком тренутку одговорити на позив Србије.Да ли ће његов одговор бити позитиван или негативан зависи од интереса Велике Британије", навео је он.

Додао је да се нада значајнијој подршци Велике Британије.

"Очекујем да ћемо у сваком тренутку ми моћи да чујемо шта они мисле и да ће Борис сигурно желети да чује шта ја имам да кажем. Бар до сада је то желео, верујем да се није променио", рекао је Вучић.

САСТАНАК СА ДАВИДОМ ВУЈИЋЕМ, ЧЛАНОМ МИСЛИЈЕ АПОЛО 11

Дејвид Вујић, Србин који је био у тиму НАСА-е на програму Аполо, на најбољи начин представља Србију у најмоћнијој земљи света, истакао је данас председник Александар Вучић и поручио да сви треба да се поносимо седморицом Срба који су учествовали у том пројекту.

Председник, који је данас разговарао са Вујићем током његовог боравка у Београду, набројао је седморицу Срба који су учествовали у припремама за лет човека на месец.

Милојко Вучелић, Данило Бојић, Павле Дујић, Милош Шурбатовић, Петар Галов, Славољуб Вујић и Дејвид Вујић, сви Срби, из Лике, са Баније, Кордуна, или из Црне Горе, набројао је њихова имена.

"Неверовато је шта су они успели да направе", приметио је председник.

Истакао је да Вујић на најбољи начин представља Србију у најмоћнијој земљи света, као и да такви људи треба да буду мост између Србије и САД.

"Нама су страшно важни бољи односи сад САД. Важно нам је да разумемо да није једино што имамо у односим са Америком оно што се догодило 1999. или ''90-их година, већ да и ми морамо да покушамо да дамо све од себе да ствари променимо и покремео, да идемо напред", рекао је Вучић.

Он је напоменуо да је Дејвид Вујић међу онима чији је углед у САД-у огроман, да може свуда да отвори врата.

Упитан да ли после разговора са Вујићем сумња у то да су Американци били на Месецу, Вучић је казао:

"Наравно да су били. Код Срба теорије завере су лудачке теорије, па зато део људи неће да шаље децу на вакцинају".

Додао је да је на пројекту Аполо радило 400.000 људи.

"Замислите заверу ћутања код 400.000 људи...", рекао је Вучић и додао да, тим пре, Срби имају разлог да се поносе учешћем својим сународника у том програму.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (55)

Hedona

23.07.2019. 22:05

Svako povećanje plata dobro dođe svima da se finansijski naša država ojača. Srbija treba da ima vlast kakvu je Vučić koja poboljšava životni standard građana.

Ivan

23.07.2019. 22:18

Neverovatno kojim se sve trikovima zapad sluzi kako bi uvelicao Siptare i ponizio Srbe.

Jovanović

23.07.2019. 22:27

Ne smemo od naše crvene linije kada je Kosmet u pitanju da odstupimo ni za jotu.

anaig

23.07.2019. 22:58

A kad nam to nije bilo tesko? Uvijek. Ali, radimo, borimo se i ne predajimo se. Bez vjere u nas same nema napretka; Bog sve vidi. Samo treba da sve istrpimo. Bice bolje. Ne moze ovo vjecno da traje. Strpljen, spasen. Idemo dalje, s vjerom u Boga.

Serbinator

23.07.2019. 23:05

Građane najvišeinteresuje vest o povećanju plata i ponovno povećanje pokazuje da Srbija ima samo dobre rezultate.

Мр Радомир Шћепановић

24.07.2019. 05:18

Само ти не потписуј ништа што није по УСТАВУ Србије!

Savesni Naprednjak - EU !

24.07.2019. 05:36

Ojačati javni sektor i vojski i policiji kupiti nove i moderije automobile i opremu.

Roki

24.07.2019. 05:47

Obećanje, ludom radovanje.Umanjene naknade za 13.000 porodilja, ovamo sve bajkovito.Jel obećao da će za 48h objaviti ime ubice pevačice iz borče? jek rekao biće plate 500 evra?... ne vredi dalje...

aca

24.07.2019. 06:51

Prebrodili smo mnoge izazove , pa ćemo tako i ove.Jedinstveno i sa čovekom koji ume i zna kako dostićićemo cilj.

goca

24.07.2019. 07:10

Izboricemo se sa svim izazovima koji budu pred nas, a za sve gradjane bice od velikog znacaja povecanje plata.

Milutin

24.07.2019. 07:10

A kada ce da se vrate plate nama iz Telekoma? Il da se pakujem i idem za nemacku kao ove mladje kolege? Posto nemam vezu da odem iz firme u drugu kao ovi moji rukovodioci....

Vila

24.07.2019. 07:17

Pitanje Kosova mora sto pre da se resi a resenja nigde na vidiku a zasto je tako kako je, sigurno nije zbog Srbije!

Maja

24.07.2019. 07:25

Ne padaju pare s neba, država mora da ih zaradi, a ne da se prostire više nego što sme, pa i da danas plaćamo cene neodgovorne politike.

Ana

24.07.2019. 07:25

Biće teško ali borba se na kraju ipak isplati,verujem da će se Predsednik izboriti za prihvatljivo rešenje kosovskog problema.

jana

24.07.2019. 07:31

Srbija ce se boriti za svoje Kosovo, kao sto se borimo i za nase Srbe koji zive u Srbiji da zive bolje kroz povecanja plata! Tako cemo se boriti i za sigurnost Srba na KiM

iz glave

24.07.2019. 07:40

дрш'се рез 1244 и Русије/Кине и не брини, помагаће нас и непријатељи

Beograđanin

24.07.2019. 08:06

Povećanja plate ionako mnogim džabolebarošima u javnom sektoru, nekima i u vojsci, tajnim službama i policiji,će plaćati svi ostali osiromašeni građani od svojih doprinosa državi koji dolaze od često bednih platica kod privatnih srpskih vlasnika preduzeća i od stranih firmi! Šta je sa ZNAČAJNIM povećanjem plata i penzija svim ostalim građanima? Samo povećanjem kupovne moći najšireg slojeva stanovnika Srbije moguć je procvat privrede i bez ionako malo isplativog izvoza- npr.Fijat, železara isl.

Brasa

24.07.2019. 08:38

Vece plate trebaju da dobiju i prostvetni radnici, vaspitaci na prvom mestu, ljudi obavljaju vrlo odgovoran posao pa i zasluzuju povisice.

Vatro Marx

24.07.2019. 10:48

Bez ikakvog promjena na Kosmetu je teskasituacija bit ce i dalje jos teza. Sa ovakvimponasanjem u Srpskoj vladi puno se prica nista se ne radi na Kosmetu sve je vece nereda i gladii. Pitam dokle ce Vucic ovaj narod da drzi u ovako teskoj situaciji.

Milos

24.07.2019. 11:57

Neka vlast malo obrati paznju upravo na javni sektor, ljudi rade po 5,6,7 godina preko raznoraznih agencija, bedna plata, malo odmora. Mnogo ih ima takvih, ljudi ne znaju sta ih ceka sutra!

Rajko

24.07.2019. 14:34

Povecsnje plata kome? Vasim botovima u javnim sluzbama sto nam i ovako krv isisase.Dok nam ode sve radno stanovnistvo koje je imalo obrazovano po inostranstvu.