Вучић с Куићијем: Србија кључна у региону за промоцију мира

Танјуг

уторак, 23. 07. 2019. у 13:03

Вучић с Куићијем: Србија кључна у региону за промоцију мира

Александар Вучић угостио Минору Киућија
Фото: Танјуг

Председник Александар Вучић примио је данас генералног секретара Парламентарне групе Јапан-Србија и државног секретара за заштиту животне средине Јапана Минору Киућија
Председник Александар Вучић примио је данас генералног секретара Парламентарне групе Јапан-Србија и државног секретара за заштиту животне средине Јапана Минору Киућија, са којим је констатовао да је прошла година била од изузетног значаја за српско-јапанске односе, захваљујући веома успешној посети премијера Шинзо Абеа и наклоности коју је задобио у Србији.

Јапански званичник је рекао да Србија има кључну улогу у промоцији мира и стабилности на Западном Балкану и да у Јапану веома цене приступ председника Вучића односима у региону.

Он је такође изразио задовољство сарадњом Србије и Јапана на мултилатералном плану.

Вучић је упутио поздраве премијеру Абеу и честитао победу владајуће коалиције на изборима за горњи дом Парламента, одржаним пре два дана, саопштено је из Службе за сарадњу са медијима председника Србије.

Он је рекао да га радује што ће имати прилику да се види са њим током своје посете Јапану у октобру, када ће присуствовати званичној церемонији крунисања цара Нарухита.

Вучић је изразио наду да ће билатерални односи наставити да се успешно развијају и да ће Јапан бити заступљенији у Србији кроз туризам и културу, а посебно кроз економску сарадњу, с обзиром на то да су јапанске компаније задовољне условима пословања у Србији и, као такве, пример другим инвеститорима из Јапана.

Нагласио је да Србија веома поштује солидарност и помоћ Јапана, чије су донације у последњих двадесет година премашиле пола милијарде евра.

Председник Вучић и државни секретар Киуићи су разговарали и о ситуацији у региону, посебно у светлу иницијативе за сарадњу са Западним Балканом, коју су покренули влада Јапана и премијер Абе.

ВУЧИЋ И ВАН ДЕН ДОЛ: ЈАЧАТИ ЕКОНОМСКЕ ВЕЗЕ ДВЕ ЗЕМЉЕ

Председник Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Холандије Хендрика ван ден Дола и захвалио му на доприносу развоју односа двеју земаља, изразивши очекивање да ће у будућности бити више контаката у оквиру политичког дијалога, као и иницијатива за економску сарадњу.

Амбасадор Ван ден Дол је захвалио на сарадњи и подршци коју је имао током дипломатског мандата у Србији, саопштено је из Службе за сарадњу са медијима председника Србије.

Хендрик ван ден Дол и Александар Вучић, Фото: Танјуг

Он је рекао да холандске компаније, које су већ присутне на српском тржишту, успешно послују, док је видљив све већи интерес могућих нових инвеститора, па је изразио уверење да ће економске везе ојачати, посебно у области пољопривреде, водопривреде и обновљивих извора енергије, а уз помоћ Холандско-српске привредне асоцијације.

Амбасадор Ван ден Дол је пренео подршку Владе Холандије европском путу Србије и рекао да је током четворогодишњег мандата запазио многе помаке у нашој земљи, уз очекивање да ћемо завршити неопходне реформе.

Председник Вучић је истакао да је Србија посвећена друштвеним и економским реформама и посебно очувању регионалне стабилности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (49)

MArija

23.07.2019. 13:18

Predsednik se trudi da maksimalno odrzi mir i stabilnost Srbije! fabrike se ovaraju i mnogo je inostranih investitora sto je za pohvalu!

Mirko

23.07.2019. 13:27

Srbija sve cini da se mir u ovom regionu ustali, a losa vremena ostanu u dalekoj proslsoti.

Goga

23.07.2019. 13:33

Srbija nece prestati da se zalaze za mir i za saradnju zemalja u regionu a samim tim i za jacanje regiona!

sasa

23.07.2019. 13:33

Postali smo mnogo vazniji nego ranije, i vise se pitamo. zahvaljujuci dobroj politici nase drzave.

Davor

23.07.2019. 13:37

Treba biti posten i priznati da je upravo Vucic najzasluzniji sto je Srbija danas stub stabilnosti u regionu.

Savaa

23.07.2019. 13:40

Japan je velika svetska sila i svakako da dobri odnosi sa njima su od velikog znacaja za Srbiju.

Serbinator

23.07.2019. 13:44

Hvala Japanu na rečima podrške, na pomoći i saradnji kako sadašnjoj tako verujem još boljoj u budućnosti.

Serbinator

23.07.2019. 13:45

Vučićeva politika je mir, stabilnost i saradnja sa celim regionom, ostali bi trebalo da se ugledaju na njega.

Miki

23.07.2019. 13:46

Neverovatno dobar posao obavlja nas predsednik! To strane drzave i svetske sile prepoznaju i vide nas kao ozbiljnog i pouzdanog partnera na svakom polju! Na celu sa ovom vlascu i njihovim radom i zalaganjem, po svim parametrima uspesnosti smo lideri u regionu!

Bata

23.07.2019. 13:52

Predsednik Vucic se zalaze za ocuvanje mira i stabilnosi jer je to u intersu ne samo Srbije vec i svih zemalja u regionu.

Rajko

23.07.2019. 14:20

Zahvaljujući trpeljivosti Srbije do sada na Balkanu nisu izbili ozbiljniji sukobi.

Veca

23.07.2019. 14:32

Ovo je samo jos jedan u nizu diplomatskih uspesnih saradnji Srbije sa Japanom i Holandijom i jacanje i ucvrscavanje ekonomske saradnje na putu nase zemlje ka Evropi.

SIMA

23.07.2019. 14:39

Ponosni smo na odlicne odnose sa Kinom, puno su ulozili u Srbiju i mi smo na tome posebno zahvalni.

sasa

24.07.2019. 08:17

@bin - Srbija vodi konstruktivnu politiku koja za cilj ima ocuvanje mira i stabilnosti.

Mladen

24.07.2019. 08:14

Japan zna da je Srbija posvećena miru i stabilnosti u regionu to se može videti i kroz podršku koju nam pružaju u vidu mnogobrojnih donacija i investicija.

Majaja

24.07.2019. 08:24

Srbija je nekada imala veliki problem sa odrzavanjem mira i stabilnosti, ali je sada sve to promenjeno i Srbija polako postaje stozer mira u regionu ali i Evropi

Sanja

24.07.2019. 08:32

Japan i Srbija su drzave koje imaju lepo prijateljstvo koje traje i koje ostvaruje sve bolju saradnju dve zemlje.