Премијер привремених приштинских институција у оставци, Рамуш Харадинај, саопштио је да ће до избора нове владе наставити да обавља функцију председника владе у оставци.

Харадинај је, након званичног подношења оставке, на свом фејсбук профилу написао да су сви надлежни упознати са његовом оставком, као и захтевом за расписивање ванредних парламентарних избора.

Навео је да је о свему надлежне институције и појединце обавестио писмом.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ДАЧИЋ О СЛУЧАЈУ ХАРАДИНАЈ: Не знам ни да ли има 20 живих сведока; Дијалог је у коми, да ли ће га оживети - не зна се

У складу са косовским уставом и законима, каже, позвао је и да се предузму сви кораци за расписивање ванредних парламентарних избора и да је сада све у рукама народа.

"До избора нове владе, наставићу да вршим уставне дужности као премијер и влада у оставци", написао је Харадинај.

ХАРАДИНАЈ СУТРА ПУТУЈЕ У ХАГ

Премијер Косова у оставци Рамуш Харадинај отпутоваће сутра у Хаг како би у својству осумњиченог дао изјаву пред тужиоцима Специјалног суда за злочине ОВК, пренео је портал газетаблиц.

Позивајући се на изворе блиске Харадинају, портал је пренео да би косовски премијер у оставци требало да се у среду, 24. јула појави пред тужиоцима Специјалног суда.

Истог дана, пред тужиоцима Специјалног суда би како је сам најавио, требало да буде испитан и бивши портпарол Главног штаба ОВК, бивши председник Скупштине Косова и председник Националног већа Социјалдемократске иницјативе, Јакуп Краснићи.

Још увек се није познато у ком ће својству Краснићи изаћи пред тужиоце, као сведок или као осумњичени.