ЦИЉ социјалиста је да на предстојећим изборима освоје више од пола милиона гласова, поручио је Ивица Дачић уочи седнице, одржане у понедељак, Главног одбора, на којој је обележено 29 година од оснивања СПС.

Прочитајте још - ДАЧИЋ О СЛУЧАЈУ ХАРАДИНАЈ: Не знам ни да ли има 20 живих сведока; Дијалог је у коми, да ли ће га оживети - не зна се

Дачић је најавио да ће нови потпредседници странке бити изабрани у септембру, пошто је он на последњем конгресу, одржаном крајем прошле године, поново изгласан за лидера, али још није предложио остале чланове руководства. У понедељак је изабран само председник Извршног одбора, и та функција је опет припала Владану Заграђанину.

Лидер СПС потврдио је да ће на јесен бити кадровских промена у врху партије:

- Иза нас је 29 година. То је и обавеза и одговорност да извучемо поуке из свега онога што је било и да, остављајући прошлост за нама, пробамо да направимо најбољи могући план за будућност СПС и целе Србије. Сама чињеница да смо једна од странака које су преживеле скоро три деценије и да смо и даље међу најјачим политичким снагама у земљи говори о снази и виталности идеје коју заступамо.

Први човек социјалиста негирао је да је СПС изгубио своју препознатљивост јер је ушао у сенку напредњака и рекао да су, напротив, они једина странка која је успела да све време сачува свој идентитет. Рекао је и да не треба понављати ништа што је било лоше у прошлости, већ градити причу која се заснива на Србији 2020:

- Ако је наша прошлост - једина наша будућност, онда је време да затворимо странку. Ја не мислим тако.

Одговарајући на питање о томе да ли је могуће окренути се будућности уколико у руководству и даље седе они који су били и деведесетих година, Дачић је казао да је од старе гарнитуре остао - само он.