Министар одбране Александар Вулин, поводом најновијег хапшења једног Србина на КиМ због наводних ратних злочина, изјавио је да је крајњи циљ да се "почисте" Срби са КиМ.

Срби на КиМ морају да буду јединствени и окупљени око своје Србије. Само тако ћемо и они и сви ми издржати тешке и организоване нападе. Албанци хоће земљу, али не и Србе у њој. Учиниће све да Србима пресеку везе с Београдом, Владом и председником Александром Вучићем, рекао је Вулин за сутрашњи Курир.

Сада ће, истиче он, појачати провокације и пред међународном заједницом тражити подршку за сваки напад на Србе и на Вучића, правдајући то предајом Харадинаја суду.

Прочитајте још: Ухапшен Србин са тајног списка!

"Шиптари рачунају да ће западне силе тражити од Србије уступке зато што је Харадинај отишао у Хаг, као да је одговорност за ратне злочине ствар политике или добре воље злочинаца", казао је Вулин.

Он оцењује да ће у стању територије без владе, са расписаним изборима, сав притисак за постизање споразума бити на председнику Србије, кога ће нападати и покушавати да натерају на уступке, без повлачења такси и спровођења Бриселског споразума.