ПОЗИВ Специјалног суда упућен Рамушу Харадинају, једном од команданата терористичке ОВК и доскорашњем премијеру лажне државе Косово, породице киднапованих и убијених Срба на Косову и Метохији сматрају фарсом.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ДОКАЗИ ЗА БРУТАЛНА УБИСТВА И МУЧЕЊА: Србија уступила Хагу нову документацију против Харадинаја

- Циљ свега је убирање политичких поена на предстојећим изборима. Готово можемо гарантовати да и уколико се против њега подигне оптужница и чак докаже кривица, нико неће хапсити Харадинаја, поготово што су његови некадашњи саборци из ОВК сада у униформама такозваних безбедносних снага односно косовске војске. Верујемо да би у том случају настао погром над Кфором и Еулексом - каже наш саговорник из овог удружења. - Као што ни протекле две деценије није осуђен ниједан командант ОВК, упркос бројним доказима о киднаповањима и зверским убиствима, трговини органима отетих, сумњамо да ће се то догодити и сада. Поготово што га је Хашки трибунал већ два пута ослободио.

Иначе, за Харадинаја се везују злочини у зони Дукађини у Метохији, где је убијено око 400 Срба, а већина тела пронађена је у масовним гробницама.