У ПРИШТИНИ је након оставке премијера привремених косовских институција Рамуша Харадинаја завладао политички сукоб међу представницима Албанаца, тамо се одвија рат "свих против свих" који се боре за позицију лидера у новој влади, оценио је данас директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Гостујући на Тв Пинк, Ђурић каже да га оставка Харадинаја није изненадила, већ да је то нови "политички моменат" који долази из Приштине и због којег ће притисак на Србе са КиМ бити у порасту.

"Главна реторика лидера Албанаца због одлуке Већа суда у Хагу да га оптужи за ратне злочини била је да су Срби за све криви, и на директан и на индиректан начин, а те њихове изјаве стварају још већи притисак на Србе који живе на КиМ", рекао је Ђурић.

Харадинај се након оставке, оцењује Ђурић, представио као херој који се, каже, супротставља Србији и који је због тога жртва.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ВУЧИЋ УПОЗОРАВА: Нема разлога за радост, оставка Харадинаја политички трик и пустиће га после 48 сати, Приштина и Тирана стремиће још више Великој Албанији, а Србима ће бити још тежи

"У приштинским медијима и у другим саопштењима нема помињања садржаја о хорору који су преживели Срби и други неалбански народи од стране терористичке такозване Ослободилачке војске Косова", навео је Ђурић.

Указао је да смо још јуче, због тих дешавања, видели реакцију Приштине, а то је хапшење Србина Горана Станишића који живи у Младеновцу већ 20 година и који једном месечно иде у завичај.

"На Јарињу су га албански полицајци покупили, због наводних оптужби да је чинио ратне злочине и да је био резервиста", навео је Ђурић и додао да ће се тенденција хапшења Срба вероватно бити настављена.