ПОТПРЕДСЕДНИК Скупштине Србије Владимир Маринковић позвао је данас све политичке чиниоце у Србији да подрже председника Александра Вучића у његовој, како је рекао, борби, а која предстоји нашој држави поводом питања косовског проблема и даљих потеза Приштине након оставке косовског премијера Рамуша Харадинаја.

Маринковић је коментаришући оставку Харадинаја рекао да косовски албанци заједно са њиховим менторима са запада желе да направе такву ситуацију у којој ће Харадинај одласком, а затим повратком из Хага, изгледати као херој.

Маринковић је за ТВ Пинк рекао да су косовске таксе, упади специјалних јединица РОСУ, и друга дешавања у јужној српској покрајини провокације које су имале јасан циљ да се дијалог онемогући.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ВУЧИЋ УПОЗОРАВА: Нема разлога за радост, оставка Харадинаја политички трик и пустиће га после 48 сати, Приштина и Тирана стремиће још више Великој Албанији, а Србима ће бити још теже

Све то је супротно, каже, ономе за шта се залаже председник Србије који, наводи има неподељену подршку народа.

Подсетио је и да се први човек државе залаже за дијалог на Западном Балкану, економско повезивање региона и утиче, наводи, на модернизацију Балкана.