Ђурић: После обраћања Вучића почела хајка на Србе

Танјуг

недеља, 21. 07. 2019. у 00:02

Ђурић: После обраћања Вучића почела хајка на Србе

Марко Ђурић, Фото: Н. Фифић

Канцеларија за КиМ рекао да је само неколико сати пошто је председник Србије најавио, почео је предвидив и очекиван притисак на Србе
На административном прелазу Јариње данас у поподневним сатима привремене приштинске институције ухапсиле су Србина Горана Станишића, под оптужбом за наводне ратне злочине, саопштила је Канцеларија за КиМ, а директор Канцеларије Марко Ђурић каже да је после данашњег обраћања председника Србије почела очекивана хајка на Србе.


Према расположивим информацијама, Станишић, који је ухапшен пред својом супругом и сестром, одвезен је за Приштину, наводи се у саопштењу.

Горан Станишић је расељено лице са КиМ и од 1999. године живи у селу Међулужје код Младеновца, у ком живи и Богдан Митровић - симбол хапшења на основу тајних оптужница Приштине и лажних сведочења косметских Албанаца.

Станишић је често долазио на Косово и Метохију, последњи пут пре месец дана, и до данас никаквих проблема није имао приликом преласка административних прелаза, истиче директор Канцеларије за КиМ.

"Само неколико сати пошто је председник Србије најавио, почео је предвидив и очекиван притисак и хајка на Србе на КиМ. Очигледна је намера Приштине да се, због позива вођама терористичке ОВК за Хаг, направи својеврсна контратежа, зарад смиривања сопствене јавности, али и како би пред међународним институцијама и медијима поново покушали да стварају лажну слику о Србима као злочинцима", истакао је Ђурић.


Хапшење Станишића је још један у низу примера застрашивања Срба у циљу довршетка етничког чишћења јужне српске покрајине, нарочито севера Косова и Метохије.

Сви они којима је то циљ морају да знају да ни овај, као ни бројни слични ранији покушаји, неће сломити чврсту вољу српског народа да остану и опстану на својим огњиштима, уз снажну подршку своје државе Србије, наводи се у саопштењу.

Ђурић је најоштрије осудио хапшење Горана Станишића и активирање некаквих тајних спискова и лажних оптужница привремених приштинских институција, и затражио његово хитно пуштање на слободу.

Канцеларија за КиМ и Република Србија, додао је, обезбедили су сву правну помоћ породици Станишић. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације