Члан Председништва Српске напредне стртанке, Владимир Орлић, обратио се јавности.


- Безуспешно жути тајкун Драган Ђилас покушава да фалсификује и прошлост и садашњост Србије, а своју срамну политичку и „пословну“ биографију опере. Исувише је прљавштине ту присутно, да је народ Србије заборави, да је сасвим јасно не види и не препознаје и данас – рекао је Орлић.


- Тај исти народ, који је Ђилас са својом камарилом жутих лопова, по сопственом признању, већ једном тешко унесрећио, пљачкао, понижавао, отимао му бесомучно сваку перспективу, а и данас га вређа, потцењује и дели. Баш као некад, док су Ђилас и његов картел на својим митинзима сами себе проглашавали „грађанима првог реда“, а на туђе митинге слали жандармеријске чизме да газе све пред собом, макар по цену туђих живота. Таква мржња и таква агресија никада се у Србији више не сме поновити – каже члан Председништва СНС-а.


- Баш као што се не смеју поновити ни њихови „пословни успеси“, захваљујући којима је укупан губитак вредности ЕПС у периоду од 2006. до 2011. године био невероватних 2,2 милијарде евра. Једино невероватније од овог „резултата“ је само успех Драгана Ђиласа да од човека који има скромну уштеђевину, стари ауто и кућу на име супруге, током тих истих година постане тајкун чије фирме прометују више од 500 милиона евра. Док су плате смањиване, фабрике затваране, пола милиона људи остало без посла, Ђилас се нељудски богатио. Није га било брига ни за децу, ни за наставнике, ни за лекаре, ни за државна предузећа, цела Србија је за њега представљала само једну кожу за драње – каже Орлић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Орлић: Ђилас се не либи да тужи сопствену државу


- У тој Србији данас, захваљујући Александру Вучићу и Српској напредној странци, и лекари и наставници имају веће плате него у време Ђиласове хорде. Деца имају значајно бољу будућност, а њихови родитељи више посла и достојанства. У Србији се данас одговара пред законом, и то је оно што Ђиласа највише плаши. Он зна да многа зла не застаревају, памтимо их по ранама које народ Србије још увек лечи. И зато Ђилас бежи од избора, кријући се иза којекаквих потписа на „споразуму“ који је закључио са самим собом. Ништа ни њему, ни његовим сатрапима, нису значили потписи на заклетвама које су дали народу, ступајући на функције. Зато им потписи ништа не значе ни данас, једнако су безвредни као и све лажи, клевете и фалсификати које подмећу свакога дана. Реална је ту само њихова незајажљива жеља да се докопају власти и поново богате на туђој несрећи. И реалан је одговор народа, који каже – никада више – рекао је Орлић.