Премијерка Ана Брнабић истакла је у разговору са амбасадором Аргентине у Србији Естанислаом Савелсом да су дугогодишње пријатељство и међусобно разумевање чврста основа да Србија и Аргентина интензивирају политички дијалог и оснаже економску сарадњу.


Председница Владе захвалила је амбасадору на принципијелном ставу Аргентине да поштује територијални интегритет и суверенитет Србије, као и на активној подршци у међународним организацијама.


Амбасадор Савелс потврдио је да Србија може да рачуна на даљу подршку Аргентине у међународним организацијама и у складу са међународним правом.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Брнабић: Надам се да ће Приштина променити једностране одлуке


Разговарано је и о могућностима за сарадњу у пољопривреди, на пољу заштите животне средине, као и другим областима, наводи се у саопштењу Канцеларије Владе Србије за сарадњу с медијима.


Говорећи о сарадњи у области пољопривреде, Савелс је објаснио да Аргентина настоји да поспеши своју производњу применом савремених технологија, и да би оваква искуства и сарадња умногоме помогла и Србији да искористи своје пољопривредне потенцијале.


Премијерка Брнабић још једном је пожелела добродошлицу и успешан дипломатски мандат амбасадору Аргентине и истакла важност заједничког рада на даљем развоју односа наше две државе.