Вулин: Са Волтерсом нисмо разговарали ни о каквој „црвеној“ линији; Владавина права у Хрватској на најнижим гранама

Танјуг

петак, 19. 07. 2019. у 10:40

Вулин: Са Волтерсом нисмо разговарали ни о каквој „црвеној“ линији; Владавина права у Хрватској на најнижим гранама

Фото: Танјуг

Министар одбране Александар Вулин изјавио је да је на састанку са генералом Тодом Волтерсом, главнокомандујућем НАТО снага у Европи, није било речи ни о каквој црвеној линији
Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да је на састанку са генералом Тодом Волтерсом, главнокомандујућем НАТО снага у Европи, није било речи ни о каквој црвеној линији.


Вулин је то рекао на РТС, упитан да ли је на састанку Волтерса и председника Србије и врховног команданта ВС Александра Вучића било речи о хитној вези са КФОР-ом.


"Нисмо разговарали о успостављању некакве нове линије, већ је председник Вучић, који је врло искрен, отворен и сваком у лице каже истину, само рекао да када је била криза на простору КиМ (када су специјалне јединице ушле на север) генералу Мојсиловићу и нашој држави се нико из КФОР-а није јавио", навео је Вулин.


Вучић је Волтерсу рекао да "очекује да они буду увек доступни за нас, за нашу војску, да знамо шта се дешава и да ви знате шта ми и како мислимо", пренео је Вулин и додао да се Волтерс апсолутно сагласио са тим


"Никакво успостављање некаквих линија, већ је председник Вучић јасно и гласно тражио, са чиме се генерал Волтерс сложио - јавите се, дајте нам информацију или примите информацију од нас", рекао је Вулин.


ВУЛИН: ВЛАДАВИНА ПРАВА У ХРВАТСКОЈ НА НАЈНИЖИМ ГРАНАМА
Министар одбране Александар Вулин рекао је, коментаришући вест да се хрватска председница успротивила одлуци Уставног суда о враћању ћирилице у Вуковар, да не зна да ли ће ЕУреаговати и рећи да је владавина права у Хрватској озбиљно угрожена када председница одбија да спроведе одлуку Уставног суда.


"Уставни суд је рекао 'у Вуковару Срби морају да могу да пишу ћирилицу', ништа више, само да имају право да пишу ћирилицом и да када већ ту живе, а нису успели баш све да их протерају, на таблама негде мора да се појави ћирилица. Очекујемо од Европске уније да реагује", казао је министар одбране за РТС додајући да би био јако срећан када би та „неоусташка политика већ једном престала“.

Како год се понашате према ћирилици кроз историју, тако се понашате и према Србима, каже он.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОВИ НАПАД НА СРБЕ У ХРВАТСКОЈ: Маскирани пресрели сезонског радника и "дали" му 24 часа да напусти Дубровник

"Ко год је хтео да укине ћирилицу, од Аустроугарске преко Хитлерове Немачке, тај је хтео да укине и Србе. Жао ми је што Хрватска не може да се отргне од неоусташке политике и што није у стању да направи отколон од усташтва и Независне Државе Хрватске и што непрекидно покушава да оправда јасеновачки геноцид или злочине из 'Олује' ", нагласио је министар и изразио наду да ће „Европа реаговати и рећи да је владавина права у Хрватској озбиљно угрожена и да је на најнижим гранама“.

"Срамота је да се не поштују одлуке Уставног суда, или једноставно када је реч о Србима ништа није важно. Онда за нас нема ни суда, ни правде, ни државе, ни владавине права", закључио је Вулин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације