БУРА У ДС-У: Поништено избацивање непослушних

В. М.

петак, 19. 07. 2019. у 13:15

БУРА У ДС-У: Поништено избацивање непослушних

Наташа Вучковић, Горан Ћирић

Комисија одбацила одлуку о санкционисању чланова Демократске странке због кршења одлуке о бојкоту. Нову буру изазвао став Наташе Вучковић која се залаже за повратак у скупштинске клупе

ПОКУШАЈИ лидера ДС Зорана Лутовца да дисциплинује чланове који се противе бојкоту парламента и утицају Драган Ђиласа, по свему судећи, не дају резултате.

У ДС је све јача струја која се буни због начина на који се води странка и сматра да је Лутовац интересе партије подредио интересима бившег лидера Драгана Ђиласа. А само у последња два дана Лутовац је претрпео два озбиљна политичка ударца.

Најпре је Статутарна комисија ДС поништила одлуку о искључењу из странке покрајинског посланика Ненада Боровића и одборника у Скупштини општине Рума Горана Саватића због тога што се нису придржавали одлуке о бојкоту. Чак седам од девет чланова комисије било је против искључења двојице демократа.

- Мислим да ова одлука Комисије значи и да је сама одлука о обавези бојкота нелегална и нелегитимна - каже Боровић за "Новости". - Потврђено је да смо били у праву зато што смо поштовали посланичке обавезе. Покушали су да ме искључе јер сам се бунио против утицаја Ђиласа, па и Бошка Обрадовића, у нашој партији.

Прочитајте још - Неће сви из СзС да прате Ђиласа

Други ударац стигао је од посланице ДС Наташе Вучковић, чији је интервју у "Новом магазину", у круговима блиским ДС, протумачен као најава побуне против Лутовца. Она је рекла да сматра да је бојкот "погрешна политика", као и да би о повратку у скупштинске клупе требало да одлучују посланици и посланички клубови:

Вучковићева је казала да је погрешно да се критикује самосталност посланика опозиције, а истовремено се критикују посланици власти зато што гласају на звонце:

- Неке изјаве у јавности створиле су утисак да пре свега Бошко Обрадовић тражи дисциплиновање посланика ДС.

Ненад Боровић

УВРЕДЕ ИЗ ЈЕРЕМИЋЕВЕ СТРАНКЕ

НА интервју Вучковићеве оштрим, личним увредама реаговао је функционер Јеремићеве Народне странке Владимир Гајић:

- Хоће да дају легитимитет мафији? То је као политика? То су обични политички импотентни аматери са опасним намерама - написао је Гајић на "Твитеру".
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације