Ђиласово писмо крши правопис и протокол

В. Н.

четвртак, 18. 07. 2019. у 12:02

Ђиласово писмо крши правопис и протокол

Ђилас тврди да је писмо послао 9. јула, Фото: Танјуг

Негативне реакције на молбу дела опозиције за сусрет са француским председником Макроном током његове посете Србији. Гојковићева: Звали су Вучковићеву (ДС), али није дошла на састанак

ЗАХТЕВ Савеза за Србију за састанак, који је француски председник Емануел Макрон одбио, наишао је на осуде и у опозиционом делу политичког спектра, а представници власти тврде да је молба срочена на непримерен начин и уз кршење протокола.

Председница Скупштине Маја Гојковић каже да је СзС направио грешку јер је захтев послао на енглеском "и са доста правописних грешака":

- Амбасадору Француске се обраћа на француском језику, али ко сам ја да учим Ђиласа и Јеремића дипломатији. Они су водили државу 12 година и за то време је требало да науче некакав протокол.

Гојковићева је рекла да је прилику да о ставовима опозиције говори пред француском делегацијом имала Наташа Вучковић из ДС, председница Посланичке групе пријатељства са том земљом, али да се она извинила и није дошла на састанак:

- Гости су предложили да се позове и Вучковићева, али је она објаснила да има обавезе и да мора да путује.

Вучковићева је, иначе, донедавно учествовала у раду одбора и посланичких група пријатељства, али је ДС донео одлуку да се бојкот парламента односи на сва скупштинска тела, а не само на заседања у пленуму.

Прочитајте још - У СзС тврде да су молбу доставили на време

Да је захтев Савеза био непримерен сматра и лидер ЛДП Чедомир Јовановић, који је на друштвеним мрежама написао да се због њиховог писма "сви пристојни грађани Србије осећају понижено":

- Ми нисмо ни помислили да у својој земљи тражимо од нашег госта, председника Макрона, да нас прими на разговор. Уобичајено је да, када за тим постоји потреба, сусрет затраже амбасаде земаља чији представници долазе у Србију.

Питање састанка са опозицијом покренуто је на конференцији за медије приликом гостовања Макрона, када је он рекао да није прихватио састанак јер је захтев добио прекасно, на дан када је кренуо у Београд. Један од лидера СзС, Драган Ђилас, касније је објавио копију писма на којем стоји да је послато 9. јула. СзС је саопштио да се надају да је то што Макрон "није добио молбу за састанак резултат ненамерног дипломатског неспоразума".


СТЕФАНОВИЋ: АДРЕСА ЈЕ ТУЖИЛАШТВО

МИНИСТАР унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је у среду да полицијски службеници ПУ за град Београд немају овлашћење да дају информације Драгану Ђиласу о истрагама, већ да то ради тужилаштво, и додао да Ђилас још није објаснио како је стекао богатство.

Лидер ССП је у понедељак дошао у Управу полиције за град Београд, где је тражио да полиција од њега узме изјаву, јер га, како је рекао, највиши државни функционери оптужују за наводну пљачку РТС.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (43)

Marko Jovanovic

18.07.2019. 14:23

Opozicioni lideri su se samo spustili jos nize i dozvolili sebi jos jedan fijasko.

Јапан

18.07.2019. 16:38

Амбасадору у Србији се обраћа на српском језику. Мислим да обоје греше.

misko

18.07.2019. 16:39

Djilas je to radio dok je bio na vlasti, radi i dan danas, a navodno se bori za nekakvu pravdu.

Miloš Kališki

18.07.2019. 17:27

Đilas pokazuje elementarno nepoznavanje i bonton diplomatije. Ni stranci ne poštuju političare koji govore loše o svojoj zemlji.

Aleksa

18.07.2019. 17:41

Opozicija je smesna, nose yute prsluke po Srbiji, ismevaju situaciju u Francuskoj, a onda zele da razgovaraju sa Makronom, pa sta su ocekivali?

Miki-Zg

18.07.2019. 18:16

Jesu li nosili SzS žute pšrsluke ( Obradović ,kompanija ) .Obraćaju se za susret ambasadi na engleskom jeziku Francuzima -užas ,poniženje !

Zanovetak27

18.07.2019. 19:52

Šta očekivati od Djikija? On da zna nešto, ne bi bio tu gde jeste. Znanje je pikazso pisajući pismo na Engleskom i to sa gramatičkim greškama. E pa stvarno, dno dna... Nema dalje.

Anna

18.07.2019. 22:09

Da nije bilo tebe, da oplačkaš i ovako osktnavljenu kasu nakon embarga i bombardovanja, ovoj zemlji bi ranije bilo bolje.

Sanja

18.07.2019. 23:38

Djilas i Jeremic su vodili nasu drzavu da ne znaju protokole, a koliko imaju postovanje i ugled kod stanaca.

Dragica

19.07.2019. 00:52

Điki nije imao vreme da uči protokol i pravopis, previše je bio zauzet mutnim radnjama kako bi uvećao svoje lično bogatstvo

nn

19.07.2019. 11:43

Opozicija ovakvim postupcima samo narusava ugled Srbije u svetu, a i sami sebe blamiraju.