Брнабић: Надам се да ће Приштина променити једностране одлуке

Д. Зечевић

среда, 17. 07. 2019. у 17:44

Брнабић: Надам се да ће Приштина променити једностране одлуке

Беџет Пацоли и Ана Брнабић
Фото: Танјуг

Премијерка Србије Ана Брнабић очекује наставак дијалога Београда и Приштине
- Надам се да ће политичари у Приштини имати довољно храбрости да промене своје одлуке како би дијалог могао да се настави.Ми смо спремни свакога дана на дијалог јер је то једини начин да имате стабилност, да људи наставе да живе некако мирно а поред тога гледала сам за викенд једно истраживање рађено на простору Косова и Метохије да 91 одсто грађана на територији покрајине не желе замрзнути конфликт, већ да желе наставак дијалога и надам се да ће лидери у Приштини умети да саслушају све грађане који живе на Косову и Метохији и да ће имати политичку храброст и одговорност да промене своје одлуку која је најбоља не само за Србе, Албанце већ цео регион.Ми смо спремни да у име стабилноси насавимо дијалог.

Ово је у среду у Житорађи казала премијерка Србије Ана Брнабић упитана да ли очекује наставак дијалога Београда и Приштине за који се заложио и председник Француске Емануел Макрон током посете Србији.

Прочитајте још - Брнабић задовољна резултатима владе


Истичући наду да ће Приштина променити једнодостране одлуке како би дијалог могао да се настави, премијерка Брнабић је посету председника Француске Макрона оцнила великом ствари за позеционирање Србије.

- Председник Вучић је ту стварно показао колико је он лидер светског ранга и мислим да је посета прошла боље него што је било ко од нас то очекивао и велика захвалност за све што је господин Макрон рекао за Србију и Србе, за све речи подршке и за поново ово је до сада најјачи сигнал за подршку Србији - закључила је премијерка Брнабић током посете Топличком округу где је посетила Куршумлију и Житорађу.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

Горан

17.07.2019. 18:39

Таксе су небитне, не можеш да се разграничаваш, нисте добили сагласност српског народа за предају Косова, и ко си уопште ти побогу.

Шатор

17.07.2019. 19:14

Шиптари увели глупе форе, на које смо ми насјели... мало је требало бити суздржан, а онда забранити пролаз свим Шиптарима. При томе организовати кријумчарење робе на најширој основи. И кад укину "таксе" и тада наставити кријумчарење до коначног ослобођења окупираних територија...

Gloria S.

17.07.2019. 19:17

Samo napred, imate vecinu ljudi i zena na vasoj strani.Ona Srbija koja misli na prosperitet i buducnost zemlje.

Kapetan Deroko

17.07.2019. 19:38

Zemlju za krv kupljenu od boga , što reče epski pesnik, nema niko pravo ni da podeli ni da preda .

Sinisa

17.07.2019. 19:49

Vucic i kompanija mogu da predaju samo ono sto je njihovo,Kosovo je Srbija i za Kosovo se pita narod Srbije!!!

Анти Антифа

17.07.2019. 19:49

Нема "разграничења" ни "дијалога" са окупатором и терористима

Drzavnik

17.07.2019. 20:07

Zna se odlicno gde su granice ? Dokle vi mozete bez pasosa ? A kad predjes granicu znate da ste u drugu drzavu !!

Mile

17.07.2019. 20:47

Pustite ih u Evropu, dajte im viznu liberalizaciju, 95% njih ce tamo da ode, taman dovoljno da postanemo vecina opet.