Весељи: Подржавам идеју суспензије такси

Танјуг

17. 07. 2019. у 00:33

Весељи: Подржавам идеју суспензије такси

Кадри Весељи / Фото ЕПА

Шеф парламента у Приштини Кадри Весељи изјавио је да подржава идеју о привременој суспензији такси на производе из централне Србије како би се отворио пут за наставак дијалога

Председник косовског парламента, Кадри Весељи, изјавио је да подржава идеју о привременој суспензији наметнутих 100 одсто увећаних такси на производе из централне Србије, да би се отворио пут за наставак дијалога, али додаје да та суспензија не може бити вечна.


Весељи је у интервјуу за Глас Америке рекао да решење косовског питања види у српском признавању косовске независности као, како каже, "суверене државе Косово у оквиру пoстојећих граница".


За узврат ће, каже "Косово признати државу Србију.


Он то види као "нову еру, еру сарадње и комуникације".


"То би олакшало нама и Србији, две деценије после ослобођења Косова. Србија тачно зна да је изгубила Косово", каже Весељи, који сматра да међународна заједница мора, како каже, да "помогне Србији да прихвати ту реалност".


Додаје да је чуо да Рамуш Харадинај сада заговара прекид дијалога са Београдом, али да он о томе мисли другачије.


"Сешћемо за сто са Србијом кад год нам то кажу Сједињене Државе и Европска унија. Али ми нећемо прихватити било какав споразум који крши наш суверенитет и територијални интегритет...", казао је Весељи, који је потврдио да по питању тарифа на српске производе и дијалог са Беградом унутар владајуће коалиције постоје концептуалне разлике.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Goran Stanković

17.07.2019. 01:03

Koja međunarodna zajednica? Ni sve drzave EU nisu priznale Kosovo kao državu,a zašto bi Srbija? Zašto se odreći svoje teritorije? Sve diplomatske metode koristiti,a kad se sve ispucaju,opet ispočetka. Pokleknuti će šiptari

Blagoslov

17.07.2019. 19:23

Da ti deda mozda nije ostavio Srpsku zemlju u amanet pa hoces priznanje. Idi bre u rupu iz koje si izasao!