Председник Србије Александар Вучић састао се у уторак са шефом Делегације ЕУ амбасадором Семом Фабрицијем са којим је разговарао о европском путу Србије, проблемима у дијалогу Београда и Приштине, спровођењу политичких и економских реформи.

Вучић је захвалио на подршци коју ЕУ пружа Србији, истакавши да је Унија најзначајнији спољнотрговински партнер са којом Србија остварује више од 60 одсто робне размене.

Прочитајте још - Вучић затражио да ЕУ додатно притисне Приштину

"Србија мора да настави свој европски пут и зато нам је веома важна даља подршка Уније у спровођењу реформи. Неопходно је да интензивније радимо на испуњавању европске агенде, са циљем бржег напретка на путу ка чланству у ЕУ”, истакао је председник Вучић.

Амбасадор Фабрици је нагласио да ће делегација ЕУ наставити да подржава процес европских интеграција Србије и посредује у дијалогу у циљу постизања свеобухватног споразума између Београда и Приштине.

Вучић и Фабрици су размотрили и препоруке из последњег Извештаја Европске комисије и сагласили се да је потребан енергичнији рад у области владавине права и спровођења препорука.

Фото Танјуг