ЈУЧЕРАШЊИ боравак француског председника Емануела Макрона у Београду, крцат званичним и протоколарним обавезама, имао је своје опуштеније финале на свечаној вечери коју је за високог госта приредио његов српски колега Александар Вучић. Како смо сазнали, чланови двеју делегација лепо су се дружили уз богату трпезу и музику у вили "Мир.

Наши извори преносе нам да се француском лидеру највише допао традиционални српски роштиљ и пита са сиром. Такође, био је пријатно изненађен квалитетом српских вина иако је његова домовина надалеко чувена по производњи "божанског пића".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - МАКРОН СТАВИО РУКУ НА СРЦЕ И РЕКАО: Овде су Србија и Француска; Вучић: Макрон је придобио срца наших грађана

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић није ни у овој прилици издржао да се не лати микрофона. Баш као и пре две године у Трсту, када је имао прилике да свој репертоар представи управо Макрону.

За време вечере, оркестар је свирао и песме из Првог светског рата током којег је и изграђено пријатељство између Срба и Француза.