Кубуровићева разговарала са Брамерцом уочи седнице СБ УН

Танјуг

уторак, 16. 07. 2019. у 09:58

Кубуровићева разговарала са Брамерцом уочи седнице СБ УН

Фото: Танјуг

Министарка правде Нела Кубуровић и тужиоц Механизма за међународне кривичне трибунале Серж Брамерц оценили су да Србија и тужилаштво Механизма имају одличну сарадњу
Министарка правде Нела Кубуровић и тужиоц Механизма за међународне кривичне трибунале Серж Брамерц оценили су да Србија и тужилаштво Механизма имају одличну сарадњу, на шта је указано и у новом шестомесечном Извештају овог Тужилаштва.


Кубуровић се са бившим главним тужиоцем Хашког трибунала, Брамерцом састала у Њујорку, уочи сутрашње седнице Савета безбедности УН на којој ће бити представљен нови шестомесечни извештај о раду Међународног резидуалног механизма за кривичне судове УН, саопштило је ресроно министарство.


Тужилац Брамерц поздравио је организовање регионалне конференције тужилаца за ратне злочине, на којој су поред представника српског Тужилаштва за ратне злочине, учешће узели и тужиоци из БиХ, Хрватске и Црне Горе, као и главни тужилац ММКТ, Серж Брамерц.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Нела Кубуровић: Да су хтели, судили би и Тачију и Харадинају


Конференција је била одржана у Београду у мају 2019. године у циљу ефикаснијег процесуирања ратних злочина и јачања непосредне сарадње и размене релевантних информација између тужилаштава држава у региону.


Говорећи о даљем унапређењу капацитета Тужилаштва за ратне злочине у Србији Брамерц је навео да ће његово Тужилаштво наставити да пружа подршку тужилаштву у Београду кроз организовање посебних обука и тренинга за заменика тужилаца ТРЗ.


Министарка Кубуровић представљаће сутра Србију на седници Савета безбедности Уједињених нација у Њујорку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације