ТРЕБА ли опозиција већ сада да се изјасни за бојкот редовних избора 2020. године, или да са том одлуком сачека још неко време, како би покушала да се избори за испуњење својих захтева везаних за излазак на биралишта, дилема је која је унела нови шум у редове опозиционих снага окупљених око Савеза за Србију.

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас мишљења је да не треба чекати, јер сматра да власт неће испунити њихове услове и да се већ сада може саопштити да од учешћа на наредним изборима нема ништа.

Готово истовремено, лидер ДС Зоран Лутовац поручио је да опозиције неће бити на изборима ако они не буду фер, већ да ће она бити с народом на улици. Лутовчеве речи, међутим, како нам појашњава Александра Јерков, потпредседница ДС, не значе да су демократе већ подигле руку за бојкот. Она каже да наизглед делује да је дошло до разједињавања у СзС по питању изласка на изборе, али и да није на политичарима да кажу да је њихов циљ бојкот изборног процеса.

Прочитајте још - Јовичић: Ђилас није био богатији пре политике, као што тврди

Председник Покрета слободних грађана (ПСГ) Сергеј Трифуновић, на другој старни, сматра да на редовне изборе 2020. треба изаћи и да позиви на бојкот делују као још једна у низу идеја о подривању снаге људи на протестима.


ОДЛУКА НА ЈЕСЕН

НАРОДНА странка Вука Јеремића одлуку о бојкоту оставља за касније, па како поручују, ако власт до краја септембра не обезбеди услове за фер и демократске изборе, следи кампања бојкота.