Председник Извршног одбора СНС Дарко Глишић изјавио је данас да је председник Александар Вучић у ауторском тексту за "Политику" под називом "Елита и плебс" оголио лажну елиту и разобличио све оне који данас покушавају да себе представе као политичку алтернативу.


"Председник Вучић је у ауторском тексту оголио до коске лажну елиту и у потпуности разобличио све оне који данас покушавају да на разне начине себе представе као политичку алтернативу односно као људе који могу више и боље да ураде у Србији, а имали смо прилике да видимо то њихово више и боље", рекао је Глишић за ТВ Пинк.

То су, како је додао, људи који мисле да својим рођењем, да тиме што се зову Драган Ђилас, Бошко Обрадовић или Вук Јеремић, треба да буду предодређени за нешто.

"Ради се о бахатим људима који праве резултате само у лоповлуку, у криминалу, у свему ономе што јесу последице и наслеђе које имамо, а из којих покушавамо да се данас извучемо", рекао је Глишић.

Вучићев текст у "Политици" изазвао је бројне коментаре у јавности и на друштвеним мрежама, а међу политичким противницима председника и Српске напредне странке углавном је изазвао негативне реакције.

фото П.Митић


Поред осталог, академик Душан Теодоровић покренуо је иницијативу о потписивању петиције против говора мржње председника Вучића, како академик Теодоровић види тај текст у "Политици" о односу самопрокламоване елите према држави и "плебсу".

Премијерка Ана Брнабић је оценила да ће бити занимљиво испратити колико људи ће потписати петицију којом се позива на забрану слободе говора и мишљења.

"То ће бити још један одличан показатељ демократског потенцијала оних који сами себе зову "интелигенцијом" и "елитом" ", написала је Брнабић на Твитеру.