Члан Председништва СНС Александар Јовичић изјавио је у петак да је изјава бившег градоначелкина Београда Драгана Ђиласа, како је "данас сиромашнији него када је ушао у политику", лицемерна „и чиста лаж“ и додао да је Ђиласов профит пре уласка у политику био 74.000 евра, а након изласка из власти 25 милиона евра.

"Прикупили смо информације из Привредног регистра Чешке, где је Ђилас имао компаније, и дошли до закључка да су две његове компаније, "Крокут" и "Линеа" имале нула евра профита, док је трећа компаније "МД Интернешнл", остварила профит од 74.000 евра", рекао је Јовичић на конференцији за медије у Пионирском граду.

Он је рекао да се поставља питање како је Ђилас са 74.000 евра профита, које је стекао изван граница Србије, да после 10 година власти у Србији, где је, каже, користио свој политички утицај и припадност Демократској странци, успео да оствари профит од скоро 25 милиона евра и 1.649 квадратних метара имовине.

"Успешан менаџер, како себе Ђилас назива, успео је да за деценију пословања у Чешкој, где постоје одређена правила, две фирме доведе до ликвидности. То значи да Чешка није била мед и млеко за Ђиласа. Да ли то значи да је Србија ''Мека и Медина'' када сте бахат политичар, као што је био Ђилас, да уз помоћ припадности једној страници и коришћење свих полуга власти направите богатство", рекао је Јовичић.

Он је додао да је, осим тога, Ђиласова команија, "Директ медија" направила промет од 500 милиона евра за десет година.

"Да ли је то политика коју заговара Драган Ђилас? Да ли Ђилас и даље жели да се врати на чело Београда или на неко друго место како би удвостручио своје богатство и како би његова Директ медија контролисала остале медије у Србији и продавала секунде", упитао је Јовичић.

Сматра да је већина грађана сагласна са тиме да је та пракса завршена и да више, каже, не желе да виде неодговорне и бахате политичаре на власти.