Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас са директором компаније Еагле Хиллс Мухамедом Алабаром о свим фазама пројекта Београд на води и истакао да је захваљујући таквим инвестицијама привреда Србије сада на стабилном путу раста и развоја.

Алабар је поздравио економске реформе, које је Србија спровела, и обећао још бржу реализацију свих фаза ове инвестиције, како би пројекат био завршен што пре, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

"Када смо разговарали 2013. године, стопа раста економије била је ниска, али је, захваљујући инвестицијама, као што је пројекат Београд на води, привреда Србије сада на стабилном путу раста и развоја. Најзапуштенији део града, који тренутно представља највеће градилиште, на којем је ангажовано преко 1.500 радника свакога дана, претварамо у најлепши део престонице", истакао је председник Вучић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Вучић: Мир и стабилност кључни за напредак региона

Двојица саговорника разговарала су о значају ове инвестиције за економски развој Србије.

Председник Вучић захвалио је принцу престолонаследнику Уједињених Арапских Емирата шеику Мохамеду бин Заједу ал Нахјану и директору компаније Еагле Хиллс Мухамеду Алабару на улагањима која су покренули у Србији, наводи се у саопштењу.