Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да је веома забринут за ситуацију у области здравствене заштите на простору севера КиМ, будући да приштинске власти забрањују много тога - од промета лекова до могућности лекара из централне Србије да дођу и да помогну.

"Нажалост још једном се доказало да влада у Приштини, једноставно, лаже. Рекли су да није забрањено званичницима да долазе, а као што видите то јесте забрањено и не само званичницима, већ је забрањено и лекарима, људима који треба само да се баве хуманитарним радом и некоме да помогну", рекао је Вулин.

Он је тако прокоментарисао забрану уласка делегације војних лекара на КиМ и изјаве Милана Ивановића да је тиме угрожен живот пацијената у Клиничко-болничком центру у Косовској Митровици.

Прочитајте још - ВУЛИН У НИШУ: Рамуш и његова Влада доказали да су лажови који не желе Србе на Косову

"Када наши лекари дођу у Косовску Митровицу и Грачаницу, они лече људе, не лече ни Србе ни Шиптаре, а јуче им је забрањено да дођу на простор Косова и Метохије. Лицемерне изјаве да је забрањено само министру одбране, а не и свима осталима, показала се, нажалост, као брутална лаж, јер - ево, мени сте забранили, омогућите војним лекарима да дођу у Клинички центар у Косовској Митровици, омогућите да дођу у Грачаницу, омогућите им да лече људе", навео је Вулин.

Каже да "имамо посла са лажовима", који чак газе и сопствени потпис и отворено кажу да неће да спроведу Бриселски споразум.

Он је изразио наду да ће међународна заједница "бар сада осетити потребу да их казни и да их једноставно натера да поштују споразум" и допусте лекарима да лече људе и раде свој посао и да помажу другима.

"Или је изгледа само за Србе могуће да нико не треба ни да их лечи, ни да имају лекове, ни да имају храну. Ако је тако, онда ми треба добро да размислимо да ли да припадамо тој међународној заједници", закључио је Вулин.