Премијерка Ана Брнабић каже да је сигурна да је диплома министра унутрашњих послова Небојше Стефановић валидна, јер је студије завршио на акредитованом факултету, а у том периоду, како је приметила, и подржаваном од стране тадашњег председника Бориса Тадића, који је тамо држао предавања, као и тадашњег министра спољних послова Вука Јеремића.

"Ако његова диплома није валидна, онда нису валидне ни десетине хиљада диплома младих људи који су студије завршили на том факултету", рекла је Брнабић новинарима у Београду.

Она је додала да не може један факултет да буде легитиман када сте на власти и нелегитиман када сте у опозицији.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Брнабић: Србија добила потпуно електронски инспекцијски надзор

Упитана да ли је са Стефановићем разговарала о валидности његове дипломе, она је одговорила да са министром јесте разговарала, али не и о дипломи.

"Одбијам да падам на политичке спинове, јер неко жели да скрене пажњу са теме која их боли", констатовала је Брнабић.

БРНАБИЋ СИГУРНА У БУДУЋНОСТ ФИЈАТА У КРАГУЈЕВЦУ

Премијерка Србије Ана Брнабић каже да ја сигурна у будућност Фијатове фабрике у Крагујевцу и навела да се са новом управом разговара о конкретним плановима.

На питање новинара шта ће бити са Фијатом до краја године и колико су реалне приче о почетку производње електричних аутомобила, она је рекла да не може да потврди ту информацију, али да разговори иду у том смеру.

"Разговарамо са новим људима најмање два пута месечно о плановима и очекујем да ми у новембру или децембру пошаљу конкретније планове. Верујем да ћемо радити на другачијим и новим стварима у тој фабрици", закључила је она.

ЂИЛАС НИЈЕ МИСЛИО НА ЗРЕЊАНИНЦЕ ДОК ЈЕ БИО ВЛАСТ

Премијерка Србије Ана Брнабић каже да се решава проблем пијаће воде у Зрењанину и да Драган Ђилас није мислио о грађанима Зрењанина док је био на власти и када је могао да помогне, већ да их се сетио сада када је опозиција.

Она је на тај начин прокоментарисала твит Ђиласа који је премијерку подсетио да је Зрењанинцима обећала да ће имати пијаћу воду до 10. јула.

Брнабић је рекла да је знала да је Ђилас бахат и безобразан, али да је тек после његовог твита схватила и да је, како каже, "фасцинантно бестидан".

Проблем са водом у Зрењанину, подсетила је она, постоји од седамдесетих година, да би ескалирао је 2004. године када је забрањена за пиће.

"Ђилас је тада био директор Народне канцеларије председника Републике и он се тада није заинтересовао за тај проблем, већ је седео и вртео прстима. Затим је био министар за Национални инвестициони план и у опису посла му је било да решава те проблеме, али није покушао да помогне грађанима Зрењанина", навела је она.

Каже да је нервозна због тога што Зрењанинци немају воду за пиће, да је била нервозна због тога и као министар за локалну самоуправу, али да чини све да се тај проблем реши.

"Покушавамо да решимо проблем. Често сам у Зрењанину и сваки дан у контакту са њима и на корак смо од решавања проблема. Да је данас на власти, Ђилас би знао за Зрењанин исто онолико колико је знао као директор Народне канцеларије и као министар НИП-а. На сву срећу није", навела је она.

Осим подсећања премијерке на обећање Зрењанинцима, Ђилас је на твитеру написао и да је "нервозан због истраге", а Брнабић каже да јој је драго што је то јавно признао.

"То је оно што сам рекла пре пар дана и лепо је што то признаје. Надам се да ће надлежне институције доћи до истине", закључила је она.