Владимир Орлић, члан Председништва Српске напредне странке оценио је данас да је одавно јасно да бескрупулозна бахатост и похлепа Драгана Ђиласа немају граница.

"Ђилас то сваким својим наступом само додатно потврђује. На јасно питање како је могуће да од силног богатства није имао ништа пре ступања на функције, а своје мандате је завршавао богат као Крез, временом све беснији и богатији, он одговара: „па шта, имао сам фирму највећу у Европи“! А како је та фирма постала „највећа“ баш у време док је Ђилас био Тадићев шеф канцеларије, потом министар, па градоначелник Београда - одговора нема", поручује Орлић.

Орлић додаје да одговора нема, јер је немогуће објаснити да градоначелник бесомучно зарађује од послова са РТС-ом и градском телевизијом Студио Б, али и бројним другим државним институцијама, као и оним које се финансирају из буџета града Београда. И да тако приходује 500 милиона евра, током својих функција и управо захваљујући функцијама.

"Нема, јер то није нормално. „Ја сам Шолака видео само два пута!“, каже на све то Ђилас и мисли да је тиме објаснио све милионске трансакције и злоупотребе које је евидентирао Савет за борбу против корупције. Очигледно сматра да је народ у Србији глуп, поред тога што га сматра мање образованим од Ђиласове „елите“, недостојним да уопште гласа на изборима", наглашава Орлић.

"И тај народ вређа свакодневно, потцењујући његове поштено зарађене плате. Сигурно сматра да је народу било боље у време када је Ђилас са својим картелом више од пола милиона људи оставио без икаквог посла и било какве зараде. Нула динара месечно за 600.000 породица, то је Ђилас показао од свог „знања“ у економији. А баш у то време стотине милиона евра сливале су се на рачуне Ђиласових фирми. То је то „знање“ и „образовање“. И није му довољно, него том народу данас поручује: и свима ћемо да вам поништимо дипломе! Све су безвредне, чим их имате ви, крезуби и глупи! Само заборавља, да између његових жеља да Србију у касте подели, народ обесправи и понизи у потпуности, да га терорише још горе него прошли пут, а своје бисаге напуни још обилније него што је већ урадио, и било какве реализације овог пакленог плана стоји - сам тај опљачкани и унесрећени народ. Народ којиЂилас вређа, потцењује и омаловажава, поручује Орлић.

Тај народ своју вољу показује на изборима. И народ каже: Александар Вучић и Српска напредна странка обезбеђују послове, подижу плате и пензије, граде ауто-путеве и инфраструктуру коју смо чекали деценијама, клиничке центре и школе које нисмо имали. И зато Александар Вучић и СНС имају подршку народа. Јер су са народом једно. Раде, боре се и дишу као једно. Незасити тајкун Ђилас и његов картел који се хвали како је том истом народу већ једном „мајку мајчину...“, како у Београду, тако и у целој Србији - са тим народом немају ништа, закључује се у саопштењу.