Потпредседник ГО СНС Миленко Јованов оценио је данас да Драган Ђилас измишљеним аферама покушава да сакрије теме и питања на која он није дао одговор, попут стицања имовине, пословања СББ, али и "пропалих" протеста.

"Покушава Драган Ђилас да, као лопатом, набаца гомилу тема, од измишљених афера, преко покушаја да паразитира на успеху кошаркашица и непостојећих бака, које га на улици заустављају да би га представиле унуцима, па све до Ангеле Меркел и ММФ-а, којима замера што верују својим очима, а не његовим којештаријама и све то ради не би ли тако сакрио и затрпао неколико тема и питања на која још није дао одговор", навео је Јованов.

Он каже да Ђилас нема одговор на то како је стекао имовину од 25 милиона евра, што је сам пријавио и како је на рачунима његових фирми завршило 500 милиона евра народних пара.

Јованов наводи да се распетљава клупко око функиционисања компаније СББ, коју су заједничким снагама градили Ђилас и Драган Шолак ширећи каблове без икаквих правила и од које су, како каже, створили монополисту и највећу компанију у области кабловских оператера, а на директну штету Телекома и државе Србије.

Функционер СНС наводи и да су протести пропали и да су се људи разишли чим је Ђилас изашао на бину, те да му је, након што је основао Двери, отео за дуг и камате ДС и купио и преименовао Зелене, за наметање на позицију апсолутног лидера опозиције преостало само да друге натера на бојкот избора и тиме их остави без буџетског, законитог, финансирања и учини директно зависним од његове милости.

"Јасно је да Ђилас и жута камарила нису бирали тужиоце и судије да би их оптуживали и да би их осуђивали, већ, напротив, да би их обилазили у широком луку и њихове предмете држали у фиокама. Ипак, упркос томе, држава Србија мора да пронађе људе који имају снаге и храбрости да, без обзира на хистерију Ђиласових медија и новинара, нападе и претње осветом када се промени власт, распетљају клупко око највећег буџетског тајкуна у историји Србије, Драгана Ђиласа, и објасне народу како су се неки људи богатили, док су Србија њени грађани пропадали и сиромашили", закључује Јованов.