Социјалистичка партија Србије и Српска напредна странка никада нису подстицале поделе у Србији и ниподаштавале политичко опредељење било ког грађанина, каже лидер СПС-а Ивица Дачић.


Он је за ТВ Пинк рекао да је ниподаштавање долазило од дела опозиционих странака које сматрају да су далеко изнад већине која гласа за СНС и СПС.


"Не може 300.000 гласова, које неко добије, да вреди више од милион или милион и по гласова које добије неко други. Та врста мржње према свима који се не слажу са њима погађа свакога", нагласио је Дачић.


Каже да кроз тортуру пролази свако ко похвали рад председника Александра Вучића, али и представници дела опозиције који су против бојкота парламента или против тога да Бошко Обрадовић, као крајње десна странка, води опозицију.


ПРОЧИТАЈТЕ И:  Дачић: Србија озбиљно схвата безбедност новинара


"Нисам видео да их је нешто толико погодило као текст Александра Вучића због тога што је дирнуо у саму суштину проблема, а то је да постоји једна врста квази елите која је сама себе прогласила за елиту, јер нико их за то није изабрао", навео је Дачић.


О косовском питању, додаје, данашња елита изјаснила би се на различите начине, једни би рекли да треба "пустити Косово", други да је издајица свако ко дозволи поделу, док би трећи рекли да је њихов предлог помирење.


"Помирење је филозофски појам који у практичном смислу не решава питање Косова. Никакав проблем није да се ми помиримо, али да ли ће да се реши питање Косова? У овом тренутку то је најважније питање јер нам од тога зависи европска будућност", закључио је Дачић.