ФУНКЦИОНЕР Двери Југослав Кипријановић оптужио је бившег лидера ДС Драгана Шутановца да је Вучићев човек и да му је циљ да преузме Демократску странку и склопи коалицију са напредњацима.

Тако је настављен медијски сукоб врха Двери и Шутановца, који је пре три дана за Бошка Обрадовића рекао да је "зец који трчи испред керова на тркама" и да је његова политика неприхватљива.

- Шутановац је Вучићев човек у ДС, минира Лутовца све време, као и Савез. Све што ради, ради за Вучића и за НАТО. Циљ му је да поново преузме ДС и уведе је у власт са Вучићем - написао је Кипријановић на "Твитеру".

Лидер Двери Бошко Обрадовић раније је оптуживао Шутановца да је "кртица" у опозицији и да ради за интересе владајуће странке. Некадашњи први човек ДС то је коментарисао тврдњом да Обрадовић има коплекс од њега и да га "чак назива Шунатовцем".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Шутановац: Обрадовић је зец који трчи испред керова на тркама, зашто није ратовао за Косово кад је требало?


- Зашто није искористо могућност да буде ратник на Косову када су били ратови, него сада призива нове сукобе - рекао је Шутановац на Н1.

Он је критиковао одлуку опозиционог Савеза за Србију, чији је део и ДС, да бојкотују Скупштину, а казао је и да грађани немају јасну слику о томе шта опозиција нуди и каква би била слика Србије након смене напредњачке власти.

Због односа према Обрадовићу и Савезу за Србију, Шутановац је био и на мети врха ДС. Наши извори наводе да су појединци из Демократске странке чак тражили да се против њега поведе дисциплински поступак због тога што је у интервјуима отворено критиковао вођу Двери и њихову политику.