Шеф одборничке групе СНС у Скупштини града Београда Александар Мирковић изјавио је данас да је Србија правна држава и да има поверење у правосуђе да ће истражити све афере бившег градоначелника Београда Драгана Ђиласа.

"Уверен сам да ће тужилац и државни органи у истрази наћи оно о чему ми говоримо годинама уназад", рекао је Мирковић на конфренцији за медије.

Каже да бивши градоначелник Драган Ђилас још ниједном у јавности није демантовао афере које му се приписују, а о којима често, наводи Мирковић, говоре представници СНС.

"Ако не жели нама да одговори, нека одговори грађанима Београда и Србије како се за мање од 10 година бављења политиком обогатио, и како је од 74.000 евра прихода, колико је имао када је ушао у политику, успео да из политике изађе са 25 милиона евра прихода у некретнинама, које је сам пријавио", рекао је Мирковић новинарима.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Весић: Ђилас трговао секундама, а сад - странкама

Тих 25 милиона евра прихода, наводи Мирковић, није остварио од пословања својих пет фирми у Чешкој како тврди, већ захваљујући странчким и државним позицијама.

"Ђиласова нервоза је све приметнија ових дана због истраге коју је Тужилаштво покренулуо у вези са трговањем секунди његових фирми са државним телевизијама РТС-ом и Студијом Б. Његова нервоза је најбољи показатељ да је свестан да ће тешко објаснити како је постао успешан предузетник тек када је ушао у Демократску странку и дочепао се државних функција", рекао је Мирковић.

Представници СНС су на конфернцији за медије на платоу испред Београђанке поставили џакове са лажним новцем, а Мирковић је објаснио да они симболично предастављају део новца који има Драган Ђилас.

"СНС је уверена да Београђани нису наивни, нити пате од амнезије, нити могу ово немо да посматрају и да су сами свесни да је Ђилас од једног не баш успешног предузетника постао један најбогатијих људи у овом делу Европе. Због оваквих афера и сумњивог пословања, Ђилас, Јеремић, Обрадовић и остали из Савеза за Србију, не заслужују да воде ниједну месну заједницу, а камоли Београд и Србију", навео је Мирковић.

Уверен је да ће СНС на следећим изборима поново добити снажну подршку грађана, а СНС ће, каже, након избора оправдати њихово поверење као и до сада - отварањем нових фабрика, радних места и повећањем животног стандарда.