Након што су приштински званичници забранили да са делегацијом војног здравства уђе на Косово, министар одбране Алкесандар Вулин рекао је у среду у Нишу да је овај чин само још један доказ колико Влада Косова крши све споразуме две стране, као и да је ово доказ да Албанци не желе Србе на Косову.

- Ово је само још један доказ колики је лажов Рамуш Харадинај. Он је нашој премијерки рекао да није тачно да је забрањено званичницима Републике Србије да долазе на простор Косова и Метохије. Ево још једна лаж се показала и још једно кршење свих споразума – рекао је у Нишу Вулин. Он је додао и да ово није највеће кршење споразума од сртане Приштине и подсетио да они нису формирали ни Заједницу српских општина, као и да су прекршили Бриселски споразум.


-  Хашим Тачи је човек који је отворено рекао да је слагао када га је потписао и да му не пада на памет да испуни своју реч ида испоштује сопствени потпис. Рамуш и његова Влада доказали да су лажови који не желе Србе на територији Косова и Метохије, они желе територију, земљу. Они хоће болницу у Косовској Митровици, али неће српске лекаре у њој иако већ шест година лекари са ВМА долазе у Митровицу и својим знањем помажу људима, одлазе и у Грачаницу где помажу и Србима и Албанцима. Таквим људима су они забранили да уђу на КИМ – рекао је Вулин и изразио жаљење што неће моћи да посети Србе на Косову и Метохији.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Вулину и делегацији војног здравства забрањен улаз на КиМ