Једино Вучић стао на линију одбране народа који је већ пуне две деценије вређан и ниподаштаван од стране лажне елите

Танјуг

среда, 10. 07. 2019. у 08:54

Једино Вучић стао на линију одбране народа који је већ пуне две деценије вређан и ниподаштаван од стране лажне елите

Фото: Танјуг

За све време којим се бавим политиком, а бавим се дуго, нисам видео да неко толико презире и своју земљу и људе који у њој живе, констатује председник Србије Александар Вучић у ауторском тексту
За све време којим се бавим политиком, а бавим се дуго, нисам видео да неко толико презире и своју земљу и људе који у њој живе, констатује председник Србије Александар Вучић у ауторском тексту за Политику, у којем се бави позицијом и друштвеним и политичким наступом српске квази елите.


Последњих дана и недеља, у свеприсутној кампањи омаловажавања свих који мисле другачије од оних у српском друштву који су мислили да, из неког разлога, припадају елити, мислећем, социјално и умно еманципованом слоју друштва, пређена је граница сваке политичке учтивости и елементарне пристојности, истакао је Вучић у тексту под насловом "Елита и плебс"..


Очигледно нервозни због чињенице да им преврати не успевају да је подршка народа обрнуто пропорционална рушилачким напорима које предузимају на дневном нивоу, политички квазиелитисти , наводи Вучић, прибегли су опробаном, неки би, делимично с правом, рекли, фашистичком методу, подели народа на супериорне, оне којима они припадају, и инфериорне, оне који никако не могу да победе.


Ти други, ће временом, констатује даље Вучић, постајати све глупљи, одвратнији, сиромашнији и необразованији, за разлику од њих, препаметних, визионара, протезама на време исправљених вилица и зуба и да није нарочито важно то што такви елитисти, како наводи, појма немају ни ко је Бизмарк, нити знају разлику између Паје и Слободана Јовановића, али о себи лепо мисле.


"И кога, уосталом, брига за милионе евра које су покрали припадници такве квазиелите, кога брига за хиљаде фабрика које су уништили, што негде има логике, јер у тим фабрикама има места само за глупе, ружне и крезубе, а они су ту да маришу паре, мунтају са секундама, варају неке наивне Кинезе и све у свему, одлучују о свему", пита Вучић у ауторском тексту и констатује како су лепо су смислили да народ цркне, док они лепо живе.


ПРОЧИТАЈТЕ И: ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: Србија има право на истину и правду


"Поврх свега, пишаће нам по гробовима, јер то је врхунац израза њихове интелектуалне доминације и стваралачке надмоћи", додаје и каже да је преузео сам на себе терет прихватања доброг дела чопоративних удараца, уверен да ће обичан и пристојан народ умети да победи оне који би да управљају нашим животима само зато што они мисле да то тако треба.


„Запитајте се какве су то громаде када их предводе интелектуалне величине попут Трифуновића, Обрадовића, Ђиласа, јер несумњиво је да ова тројица, приде и Јеремић, имају највеће знање, непоколебљиво поштење и божански морал", поручује у ауторском тексту Вучић.


Он додаје и да „ова група" преко својих истомишљеника - еугениста, попут Велике инквизиције организује прогон и спаљивање на ломачи тобож глупака који им се супротстављају у било чему.


"Нарочито, и што су неписменији и необразованији, то снажније нападају, а посебно сладострашће показују када се обрачунавају са дипломама и њиховим носиоцима, јер, кога брига за знање, диплома је све, форма је најважнија, зато су они елита, а ми остали крезуба стока", констатује Вучић.


Он даље у тексту поручује „џабе што су наше дипломе, најчешће исписане вишим оценама, прогониће вас док сте живи, јер ви, уствари, немате право на диплому".


Дакле, ко мисли да је за Србију бољи економски раст од 4,5 одсто у односу на минус 3,1 тај је глуп, наводи он, и додаје да је глуп и неписмен и онај ко се радује аутопуту до Македоније, Бугарске или Чачка, стар онај ко жели фабрике и инвестиције, крезуб ко подржава већу запосленост, ко је за веће плате и пензије гледа Пинк и чита таблоиде, а ко жели да се косовски чвор реши - или је издајник или необразована штеточина.


„Ко је за све то заједно, за раст и напредак ове земље, за пуну државну касу, мањи јавни дуг, нови инвестициони циклус - апсолутни је неписмено крезуби, необразовано матори идиот. И то је једино оправдање, за све њихове неуспехе, за изгубљене изборе и за чињеницу да их Србија, једноставно неће.


Е, када неће, онда мора да је она крива, а не они".


Вучић пише да ова теза, осим што је одвратна, понижавајућа и носи све одлике еугенике, имплицира и нужност укидања демократских института, а пре свега, избора и наводи као закључак „Шта ће нам, када ће глупи, неписмени и крезуби да гласају против нас".


Он пише да због тога, зато што су одбили да гласају сопствену пропаст, за оне који су им укинули 600.000 радних места, позатварали фабрике, опљачкали све што се могло опљачкати, и довели земљу до банкротства, њих сада треба казнити.


„Шта је следеће? Забранити таквима да гласају? Забранити им да имају децу, јер су инфериорни? Отворити логоре за свакога ко се усудио да погрешно гласа? Дати власт, јер јесте о томе реч, супериорнима, вишој раси, елити која ће онда да одређује шта ко има да ради и да наплати, од инфериорних, сав губитак који су забележили у последњих седам година", пита Вучић.


И то зато, како наводи, што за то време ријалити контролисао Драган Ђилас, и није зарађивао од њих, што није могао да буде власник таблоида, а био је, зато што не могу више да се уграде у сваки посао у Србији, а уграђивали су се,зато што су изгубили привилегије, места у управним одборима, тезге, комбинације, могућност да узму када и шта год хоће.


„То је разлог. Због тога су сви који нису за њих, а већина није, проглашени за идиоте, зато цела кампања у којој се Србија вређа, понижава, а њени грађани проглашавају за трећеразредне губитнике", закључује Вучић


и додаје да је то постало и једина политика коју та кобајаги елита и има, и коју нуди.


„Зато, када будем поново рекао како их презирем, биће и јасно зашто то радим. Зато што они презиру Србију. И зато што сам спреман да браним право сваког човека у овој земљи да не буде гажен, пљуван и проглашаван за мање вредног. И његово право да сам бира", истиче Вучић уз констатацију да то људи у Србији умеју.


„И умеће и на следећим изборима", поручио је Вучић у ауторском тексту у Политици.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (119)

ilija

10.07.2019. 09:14

Tekst je potpuno autentican, i kada se malo bolje pogleda zaista i jeste tako, cinjenica je a ljudi koji se bave osudama o obrazovanju su sami ti koji se pominju, oni ustvari opisuju sami sebe.

Kalina

10.07.2019. 09:18

Vucic je zahvaljujuci dobroj i jakoj politici uspeo da dovede Srbiju do najvislje tacke, dok su je Djilas i njegovi tajkuni rusili!

Ур Нино сар Сербуле

10.07.2019. 09:24

На следећим изборима грађани Србије показаће презир према Ђиласу, и поставити где му је место.

Srdjan

10.07.2019. 09:28

Nekako mi se cini da nigde nije pomenuto da ministar stvarno nema validnu diplomu, koja je neophodna za poziciju koju zauzima.

Sanja

10.07.2019. 09:30

Opozicija je nervozna sto nema podrsku gradjana jer su ih narod prozreo pa mu sad nevalja pa ih vredja.

Nikola

10.07.2019. 10:05

@Sanja - Ne postoj skoro opozicija kod nas.Ovi što sebe nazivaju dosovcima, to nije opozicija to je od strane nato službi obučeni izdajnici u odelo tzv. dosovce, kako bi naš narod prevarili. Jer dobro je znano kako naš narod gleda na izdajnike.Zašto kažem da su izdajnici?Zato što za njih ne postoji granica patriotizma, da kažu ne slažemo se sa svim što radi vlast, ali volimo svoju zemlju i ovo je donja crta preko koje ne prelazi niko od nas. Ne za njih je sve što je dobro za ovaj narod zlo.

Vule

10.07.2019. 09:37

Narod podržava i glasa za Vučića upravo zato što radi za napredak Srbije i što ima hrabrosti da kaže istinu, svidela se ona nekome ili ne.

Tina77

10.07.2019. 09:48

Predsednik Vucic je u pravu !! Oni gledaju samo svoj dzep, tu nema nista od lojanosti, programa, cilja da Srbiji i narodu pre svega bude bolje!! Jedina opozcija je Seselj, ovo ostalo su cirkuzanti !

Brane

10.07.2019. 10:01

Sav normalan svet priznaje rezultate ove Vlade samo ovi iz Saveza ni jednu jedinu pohvalu da upute.Onda je svima jasno koliko vrede.

Vlade

10.07.2019. 10:01

AKO DRŽAVA NE ZNA DA URADI SELEKCIJU U DRŽAVNIM SLUŽBAMA ONDA OD TE DRŽAVE NEMA NIŠTA, POLAKO ALI SIGURNO PROPADA.A OVO TVITERAŠKO MUDROVANJE NAPISANO KO ZNA OD KOGA JE KLASIČNO ZAMAJAVANJE I ZAGLUPLJIVANJE ISTO KAO I KOMUNIZAM KOJI JE TRAJAO KOLIKO JE MARŠAL BIO ŽIV.OVI ŠTO SU OSTALI POSLE NJEGA MOGU DA RADE KAO GROBARI I NIŠTA DRUGO.

Nikita

10.07.2019. 10:08

Nit su oni elita nit je taj narod glasao za bolje u to vreme. Ostaje nejasno kako je njemu promakla istorija ovih dogadjaja. Nije ta elita krala zadnjih par godina i nije narod birao rat 90, vecinski ili u velikom procentu su to namestile strane sluzbe i njihovi interesi. Isti taj Vucic je u koaliciji sa bivsim Slobinim glasacima najvecim mrziteljima svojih neistomisljenika. Dakle Vucicu mani me marketinga kroz ozbiljne medije da ne bi i ja poverovao na CIA price o slobodi medija.

Mrki

10.07.2019. 10:12

I sam bi se drugacije ponasao da je 90ih dosao na vlast ito tako ovi koji su sada zavrsili u opoziciji se ponasaju shodno situaciji i mogucnostima. Ako je sebi dozvolio preobrazenje iz radikalnog u napredno neka ostavi to pravo i svojim kriticima umesto sto na njih reaguje isto kao i oni na njega (i to u slobodno vreme). Sta li ce da pise o poziciji ako on zavrsi u opoziciji?

Poker

10.07.2019. 10:19

Lazni moral je preplavio ovaj narod. Od prvog u poziciji preko svih u sredini do poslednjeg u opoziciji. Da je on posten i iskren sa sobom video bi kako je rupa na putu mnogo veca za juga nego za audija. (Tocak je na jugu manji pa je proporcija veca). Rade oni neke stvari dobro ali stavljati tacku na to kao da je nemoguce bolje je cisto licemerje koje samo u Srba valjda jos prolazi..

Gavrilo Princip

10.07.2019. 10:19

Predsednik nastavlja obračune sa izmišljenim protivnicima i potpuno dezintegrisanom i nepostojećom opozicijom.

Dejan

10.07.2019. 10:24

Da li su elita u Srbiji oni koji sebe tako nazivaju, pritom vredjajuci i ponizavajuci one druge za koje kazu da su krezuba stoka ?

Nixix

10.07.2019. 10:26

Ja ne mogu da verujem koliko botova ima u komentarima. Ljudi, nemojte da se zanosite, nece nama nikad biti bolje. Dok god ima alavih politacara koji vode zemlju bez dana radnog staza. Svi su oni isti. Sistem mora da se menja.

Aleksandra

10.07.2019. 10:29

Opozicija bruka i omalovazava svoju zemlju. A napadima i pretnjama pokušavaju da prikriju svoju nesposobnost i malverzacije.

Sandra

10.07.2019. 10:37

Ova samoprozvana elita nema ni malo dostojanstva, znanja i svega ostalog da bi se tako nazvala, ali godinama unazad navikli su da lazu i mazu, da namestaju kako njima odgovara pa otuda i tako visoko misljenje o njima samima. Danas, na srecu, ceni se trud i rad i postenje upravo tih, krezubih.

vax

10.07.2019. 10:43

Gospodine Predsedniče, falsifikovanje diplome je krivično delo, a obzirom na vašu funkciju, trebali biste da štitite ustav i pravo, naročito ukoliko se ispostavi da je ni manje ni više Ministar policije - kriminalac. Takodje, promocija mržnje izmedju obrazovanih i neobrazovanih Srba, i bilo koj pokušaj razjedinjenja unutar našeg naroda mi više liči na kampanju svetskih interesnih grupa, nego na delo našeg vođe. I neshvatljivo mi je da se zloupotrebljava u političke svrhe.

Oziris

10.07.2019. 10:44

Uocljivo je ,da su na objavjene komentare do 10,31h stigli negativna misljenja onih koji su to procitali, zakljucak je jasan,da su se tu prepoznali 'oni' iz elite Ipak,jadno je da su taj komentar PRVI procitali takvi negativci !

Mobutuseseseko Kukungbendewazabwanga

10.07.2019. 11:52

@Oziris - Уочљиво је да ће гро коментара стићи до 15:00, јер је и ботовско радно време до 15:00.

GARANCIJA

10.07.2019. 11:09

NE BRINI VUČIĆU. NARODU JE KRISTALNO JASNO DA OPOZICIJAI SVOM NARODU NE NUDI NIŠTA DOBRO. PORED NJIH, MOŽES GARANTOVANO BITI PREDSEDNIK JOŠ 100 GODINA.

Боровиште!

10.07.2019. 11:43

Ово ми се не свиђа ја верујем да се народ обамњује са свим овим изјавама.А добро знамо које Пајо Јовановић а ко С.Јованковић.

MilijanaLakić

10.07.2019. 12:00

Odličan tekst predsednika, sram ih bilo građana Srbije koje fašistički dele na "elitu" koja glasa za njih i sve ostale koje vređaju negativnim i pogrdnim komentarima jer glasaju za SNS.Opozicija jeste talog ovog društva i nije nikakva elita

Mare

10.07.2019. 12:01

Opozicija bruka i omalovazava svoju zemlju. A napadima i pretnjama pokušavaju da prikriju svoju nesposobnost i malverzacije. Narod je pokazao na izborima šta misli o opoziciji.

Veca

10.07.2019. 13:35

Reci i dela za koje se bori predsednik Vucic govore sve,nije narod slep pa da ne vidi sta opozicija smera i nudi narodu.

Aleksa

10.07.2019. 14:01

Gradjani podržavaju i glasaju za predsednika Vučića upravo zato što radi za napredak Srbije i što ima hrabrosti da kaže istinu, svidela se ona nekome ili ne.

Jovisha

10.07.2019. 14:17

Jedini predsednik Srbije koji je nesto uradio za svoju drzavu i iza koga stoje rezultati je Vucic,voleli vi njega ili ne..

Srecko Nikolic

10.07.2019. 14:38

Nikada nisam cuo da je neki predsednik bilo kada o sebi nije pricao hvalospeve pa i ja da sam na njegovom mestu bi bio glup ako ga ne bi kopirao Ako hoces da budes "dobar "vlastodrzac"Zaglupi mase pa vladaj"

Uros

10.07.2019. 14:45

Neka mrze oni koliko hoce ali vlast ne mogu srusiti. Zgazice ih vucic kako crve na izborima. Svi ce izleteti iz parlamenta.

Graje

10.07.2019. 15:12

Elitni banditi ništa drugo I ne znaju sem da se rugaju, da pljačkaju i uništavaju, lrezub je narod koji nisu dali da se leči niti da idu kod zubara. To su banditi a ne narod.

Mobutuseseseko Kukungbendewazabwanga

10.07.2019. 15:33

Ај па здраво ботови. Прошло радно време.

Serbinator

10.07.2019. 17:07

Ako su ti koji tvrde da su "elita" Jeremić, Đilas Tadić i ostali političari Saveza za Srbiju, onda neka hvala, ja ne želim biti ta "elita".

Dusko

10.07.2019. 19:05

Građani Srbije su zahvalni Vučiću za sve što čini da bi nam obezbedio bolje uslove života, opozicionari mogu biti samo zavidni jer oni ništa nisu uradili po pitanju poboljšanja života grđana dok su bili na vlasti

Tanja

10.07.2019. 19:06

Bez lazi i oklevanja, receno bas onako kako jeste.Prezir koji pokazuju prema nasoj drzavi nikada nije bio prisutan u nasoj istoriji.

Nikoletka

10.07.2019. 19:13

Istina bolna i teska za opoziciju.Ovoga puta takodje nemaju odgovor vec kontra napad za Srbiju,predsednika,ministra i diplome.

Napredak

10.07.2019. 20:22

VUČIĆ svakodnevno,za svoj rad polaže račune, svom narodu.Očigledno nekome smetaju gigantski rezultati i nezaustavljivi političko-ekonomsko-tehnoloski napredak Srbije - koju Vučić sigurno vodi u bolju budućnost.

Frajla

10.07.2019. 21:04

Mnoge države bi volele da imaju tako brižnog I marljivog predsednika koji je uz svoj narod! Jedan je Vučić!

Frajla

10.07.2019. 21:08

Eto koliko nam vredi naš Vučić a tamo neki Savez protiv Srbije bi da uništi Srbiju I srpski ponos, ali na našu sreću narod to neće! Živeo nam naš Vučić, do sada kao najbolji predsednik!

Ljube

11.07.2019. 02:05

Auuu,opet narod " mahnit " ko u vreme Tita ,auu.Pa zar nemamo iskustva sta je politika i sta je politicar ,posebno u malim drzavicama . Plasim se ,da Vucic tek treba nesto da uradi ali ne za narod vec za drugog " velikog " ,plasim se .

Kakvi BOTOVI

11.07.2019. 05:30

KOMENTARI su čista reprodukcija izjašnjavanja glasača na izborima..Onih koji podržavaju aktuelnu vladu i onih koji su protiv nje. BOTOVI su oni koji ne vole svoju zemlju,a njih očigledno ima i dobro se prepoznaju i bez ovih komentara.

Tina

11.07.2019. 07:06

Vucic je uvek uz narod i vrlo jevpostovan. Tako radi pravi predsednik i covek.

жељко

11.07.2019. 07:21

Нисам ја рекао да су Срби лењи, него ти! Нисам ја рекао да је у Србији најјефтинија а најстручнија радна снага, него ти! Нисам ја довео зликовца Тонија Блера за саветника, него ти! Нисам ја довео зликовца Шредера на обележавање агресије и убијања по Србији, него ти! Ето ко вређа и понижава српски народ, и то у Србији!!!

Ana

11.07.2019. 07:48

Predsednik Vučić je svojim delima pokazao da mu je stalo do Srbije i naroda za razliku od nekih njegovih predhodnika.

arsa

11.07.2019. 08:10

vukk dlaku menja a cud nikako.znamo mi ko je sta govorio i kako se ponasao.zato ne verujte nikome.

Patriota

11.07.2019. 08:33

Sve u redu, ali da li je predsednik rekao sta misli o falsifikovanju diploma njegovog ministra?Nije vazno sto nema fakultet pametniji je Nebojsa od mbogih sa fakultetom.

Pera peric

11.07.2019. 09:43

Vucicu se stalno na licu vidi da je prepun mrznje. Do podne mrzi ceo svet a od podne i samog sebe.

Mržnja

11.07.2019. 10:22

@Pera peric - Nemojte,molim vas, samo vi o mržnji .Pokazali ste celom srpskom narodu i celom svetu koliko volite svoju zemlju.Nemate nigde nijednog i nikakvog programa za napredak zemlje , niti predloga za rešenje Kosovskog problema.

čiča gorio

12.07.2019. 09:21

Tako je Vučiću samo pravilno, staloženo Diplomatski reaguj na sve što nevalja. Pa bilo to ko bio?