За све време којим се бавим политиком, а бавим се дуго, нисам видео да неко толико презире и своју земљу и људе који у њој живе, констатује председник Србије Александар Вучић у ауторском тексту за Политику, у којем се бави позицијом и друштвеним и политичким наступом српске квази елите.


Последњих дана и недеља, у свеприсутној кампањи омаловажавања свих који мисле другачије од оних у српском друштву који су мислили да, из неког разлога, припадају елити, мислећем, социјално и умно еманципованом слоју друштва, пређена је граница сваке политичке учтивости и елементарне пристојности, истакао је Вучић у тексту под насловом "Елита и плебс"..


Очигледно нервозни због чињенице да им преврати не успевају да је подршка народа обрнуто пропорционална рушилачким напорима које предузимају на дневном нивоу, политички квазиелитисти , наводи Вучић, прибегли су опробаном, неки би, делимично с правом, рекли, фашистичком методу, подели народа на супериорне, оне којима они припадају, и инфериорне, оне који никако не могу да победе.


Ти други, ће временом, констатује даље Вучић, постајати све глупљи, одвратнији, сиромашнији и необразованији, за разлику од њих, препаметних, визионара, протезама на време исправљених вилица и зуба и да није нарочито важно то што такви елитисти, како наводи, појма немају ни ко је Бизмарк, нити знају разлику између Паје и Слободана Јовановића, али о себи лепо мисле.


"И кога, уосталом, брига за милионе евра које су покрали припадници такве квазиелите, кога брига за хиљаде фабрика које су уништили, што негде има логике, јер у тим фабрикама има места само за глупе, ружне и крезубе, а они су ту да маришу паре, мунтају са секундама, варају неке наивне Кинезе и све у свему, одлучују о свему", пита Вучић у ауторском тексту и констатује како су лепо су смислили да народ цркне, док они лепо живе.


ПРОЧИТАЈТЕ И: ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: Србија има право на истину и правду


"Поврх свега, пишаће нам по гробовима, јер то је врхунац израза њихове интелектуалне доминације и стваралачке надмоћи", додаје и каже да је преузео сам на себе терет прихватања доброг дела чопоративних удараца, уверен да ће обичан и пристојан народ умети да победи оне који би да управљају нашим животима само зато што они мисле да то тако треба.


Запитајте се какве су то громаде када их предводе интелектуалне величине попут Трифуновића, Обрадовића, Ђиласа, јер несумњиво је да ова тројица, приде и Јеремић, имају највеће знање, непоколебљиво поштење и божански морал", поручује у ауторском тексту Вучић.


Он додаје и да „ова група" преко својих истомишљеника - еугениста, попут Велике инквизиције организује прогон и спаљивање на ломачи тобож глупака који им се супротстављају у било чему.


"Нарочито, и што су неписменији и необразованији, то снажније нападају, а посебно сладострашће показују када се обрачунавају са дипломама и њиховим носиоцима, јер, кога брига за знање, диплома је све, форма је најважнија, зато су они елита, а ми остали крезуба стока", констатује Вучић.


Он даље у тексту поручује „џабе што су наше дипломе, најчешће исписане вишим оценама, прогониће вас док сте живи, јер ви, уствари, немате право на диплому".


Дакле, ко мисли да је за Србију бољи економски раст од 4,5 одсто у односу на минус 3,1 тај је глуп, наводи он, и додаје да је глуп и неписмен и онај ко се радује аутопуту до Македоније, Бугарске или Чачка, стар онај ко жели фабрике и инвестиције, крезуб ко подржава већу запосленост, ко је за веће плате и пензије гледа Пинк и чита таблоиде, а ко жели да се косовски чвор реши - или је издајник или необразована штеточина.


Ко је за све то заједно, за раст и напредак ове земље, за пуну државну касу, мањи јавни дуг, нови инвестициони циклус - апсолутни је неписмено крезуби, необразовано матори идиот. И то је једино оправдање, за све њихове неуспехе, за изгубљене изборе и за чињеницу да их Србија, једноставно неће.


Е, када неће, онда мора да је она крива, а не они".


Вучић пише да ова теза, осим што је одвратна, понижавајућа и носи све одлике еугенике, имплицира и нужност укидања демократских института, а пре свега, избора и наводи као закључак „Шта ће нам, када ће глупи, неписмени и крезуби да гласају против нас".


Он пише да због тога, зато што су одбили да гласају сопствену пропаст, за оне који су им укинули 600.000 радних места, позатварали фабрике, опљачкали све што се могло опљачкати, и довели земљу до банкротства, њих сада треба казнити.


Шта је следеће? Забранити таквима да гласају? Забранити им да имају децу, јер су инфериорни? Отворити логоре за свакога ко се усудио да погрешно гласа? Дати власт, јер јесте о томе реч, супериорнима, вишој раси, елити која ће онда да одређује шта ко има да ради и да наплати, од инфериорних, сав губитак који су забележили у последњих седам година", пита Вучић.


И то зато, како наводи, што за то време ријалити контролисао Драган Ђилас, и није зарађивао од њих, што није могао да буде власник таблоида, а био је, зато што не могу више да се уграде у сваки посао у Србији, а уграђивали су се,зато што су изгубили привилегије, места у управним одборима, тезге, комбинације, могућност да узму када и шта год хоће.


То је разлог. Због тога су сви који нису за њих, а већина није, проглашени за идиоте, зато цела кампања у којој се Србија вређа, понижава, а њени грађани проглашавају за трећеразредне губитнике", закључује Вучић


и додаје да је то постало и једина политика коју та кобајаги елита и има, и коју нуди.


Зато, када будем поново рекао како их презирем, биће и јасно зашто то радим. Зато што они презиру Србију. И зато што сам спреман да браним право сваког човека у овој земљи да не буде гажен, пљуван и проглашаван за мање вредног. И његово право да сам бира", истиче Вучић уз констатацију да то људи у Србији умеју.


И умеће и на следећим изборима", поручио је Вучић у ауторском тексту у Политици.