Председник Одбора за контролу служби безбедности Игор Бечић каже је да његови чланови пружају пуну подршку председнику Александру Вучићу, свим државним органима и службама безбедности у напорима које улажу на заштити и очувању безбедности Србије и свих њених грађана.


Бечић је то рекао након седнице која је била затворена за јавност, а на којој је Одбор разматрао и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.


У случају убиства Оливера Ивановића, Одбор је оштро осудио покушај такозваних власти у Приштини да скрене пажњу са стварних извршилаца, налогодаваца и мотива, навео је Бечић, који је оштро осудио оркестрирану агресивну кампању, тзв. власти у Приштини, а чији је крајњи циљ протеривање грађана српске националности и спречавање свих њихових веза са Србијом.


"Свима је јасно да је на делу стварање Велике Албаније и да се цела ова кампања води и координира из једног центра, што је ових дана доказано и намером Приштине и Тиране да формирају заједничке амбасаде. Председник Вучић је у претходном периоду упозоравао на овакав крајњи исход и Одбор очекује реакцију међународне заједнице, како на спречавању стварања етничких чистих држава у региону, тако и на заштити живота грађана српске националности на КиМ", навео је Бечић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Бечић: Стање безбедности у Србији стабилно и поред ризика


Актуелна безбедносна ситуација захтева интензивно ангажовање свих државних структура као и органа безбедности Србије, навео је Бечић, те су у том смислу, чланови Одбора пружили пуну подршку даљем координираном и усклађеном раду служби безбедности на плану заштите националних интереса и примене безбедносно-обавештајне политике Србије.


По оцени чланова Одбора, извештаји војних служби безбедности су детаљни и квалитетни и пружају свеобухватан увид у рад и резултате које су Војнобезбедносна и Војнообавештајна агенција оствариле у извештајном периоду.


Чланови Одбора за контролу служби безбедности позитивно су оценили професионално поступање и рад припадника


Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције на остваривању приоритетних задатака у извештајном периоду и нагласили пуну подршку њиховом даљем ангажовању на реализацији тежишних задатака.


Констатовано је да су војне службе безбедности у извештајном периоду све задатке из својих надлежности вршиле у складу са важећим позитивно-правним прописима, у интересу заштите безбедности Србије и свих њених грађана.